«Αγωνιστική ετοιμότητα» από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για το «τυπικό προσόν»
Αυτοδιοίκηση

«Αγωνιστική ετοιμότητα» από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για το «τυπικό προσόν»

Σε «αγωνιστική ετοιμότητα» καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφορικά με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία ζητείται από τους δήμους να καταγγείλουν συμβάσεις εργαζομένων που δεν έχουν το «τυπικό προσόν», δηλαδή απολυτήριο γυμνασίου ή άλλης σχολής.

Αυτό θα οδηγήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου, σε απόλυση υπαλλήλων που εργάζονται ήδη 5 και 6 χρόνια και καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες στις υπηρεσίες δήμων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Πέμπτη 4-8-2016 πραγματοποίησε παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό να απαιτήσουμε τη μη εφαρμογή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (79/2016) που επί της ουσίας ζητά από τους δήμους να καταγγείλουν τις συμβάσεις των εργαζομένων χωρίς το τυπικό προσόν. Επίσης έθεσε το θέμα των συναδέλφων με προσωρινούς πίνακες με δεδομένο ότι οι διοικήσεις των Δήμων προχωρούν σε απολύσεις προκειμένου να αντικατασταθούν με όσους που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες.

Στην παρέμβασή μας υποστηρίξαμε ότι στους δήμους και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και γενικότερα στις τεχνικές υπηρεσίες υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων που δεν διαθέτει απολυτήριο γυμνασίου ή άλλης σχολής. Αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αν ο υπουργός αποδεχθεί τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, οι συνάδελφοι το επόμενο διάστημα να απολυθούν. Άλλωστε η κυβέρνηση και πιο ειδικά το υπουργείο έχει δεσμευτεί στο παρελθόν ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα.

Όσον αφορά τους συναδέλφους με τους προσωρινούς πίνακες υποστηρίξαμε για ακόμη μια φορά ότι θα πρέπει άμεσα να μονιμοποιηθούν. Οι συνάδελφοι δουλεύουν ήδη 5 και 6 χρόνια, καλύπτουν βασικές λειτουργικές ανάγκες στις υπηρεσίες τους και θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών αν απολυθούν. Άλλωστε ακόμα και αν παραμείνουν και προσληφθεί το σύνολο των εργαζομένων από τους οριστικούς πίνακες και πάλι θα υπάρχουν τεράστια κενά στις υπηρεσίες των δήμων.

Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου μας δήλωσε ότι δεσμεύεται για τους συναδέλφους χωρίς το τυπικό προσόν ότι θα υπάρξει ρύθμιση στο νομοσχέδιο σκούπα για Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα τακτοποιηθεί το θέμα.

Για τους συναδέλφους μέσα από τους προσωρινούς πίνακες ότι είναι και θέμα του Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αποτέλεσμα να μην υπάρξει σχετική δέσμευση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αλλά και τα σωματεία των δήμων να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Άλλωστε η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση σε πολλά θέματα έχει δεσμευτεί και έχει πράξει τα εντελώς αντίθετα και σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα θέσεις της, οι δεσμεύσεις απέναντι στους ευρωπαίους «εταίρους» μας υπερτερούν των αναγκών των εργαζομένων για το Δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με Πλήρη Μισθολογικά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα.

Από τη μεριά μας δηλώνουμε στο υπουργείο και γενικά στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά απόλυση συναδέλφου, θα μας βρουν ξανά μπροστά τους. Κανένας και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να παίξει με το μέλλον μας και τη δουλειά μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet