Δηλώσεις προέδρου ΚΕΔΕ σχετικά με τη λειτουργία του πάρκου Τρίτση
Αυτοδιοίκηση

Δηλώσεις προέδρου ΚΕΔΕ σχετικά με τη λειτουργία του πάρκου Τρίτση

«Την ώρα που εφαρμόζονται πολιτικές σοβιετικού τύπου, με αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους δήμους, ορισμένοι αιρετοί ομιλούν ως κομματικοί εκπρόσωποι και συμβάλλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου. Εμείς δεν προερχόμαστε από κανένα κομματικό σωλήνα. Αντίθετα λειτουργούμε ως αυτοδιοικητικοί και έχουμε ως κεντρικό σημείο αναφορά μας τον πολίτη και το συμφέρον του τόπου».

Το παραπάνω σχόλιο έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει δηλώσεις του Γιώργου Κομματά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, σχετικά με την κατηγορία ότι «οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι είναι μειωμένοι κατά 65% από τις πολιτικές που ακολούθησαν οι ομογάλακτοι του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη».

Ο κ. Γ. Κομματάς έκανε αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα με αφορμή το θέμα με το Πάρκο Τρίτση όπου με νομοθετική ρύθμιση η αρμοδιότητα αφαιρείται από τους αιρετούς πρώτου βαθμού και με πόρους που παίρνουν από τους ΚΑΠ των Δήμων της Αττικής μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα διαχείρισης του Πάρκου στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι ο Γ. Κομματάς μιλά ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό που επιχειρούν ορισμένα κυβερνητικά κέντρα είναι η υποβάθμιση των δήμων, οι οποίοι, με βάση την αρχή της εγγύτητας, θα έπρεπε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων, όπως συμβαίνει εξάλλου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

«Ως δήμαρχος, που εκλέγομαι στη θέση αυτή για τρεις συνεχόμενες θητείες και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, δεν επιτρέπω σε κανέναν να χαρακτηρίζει «ομογάλακτούς μου» τους πολιτικούς που συνέβαλλαν στη μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Κομματάς, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος, από τη θέση του αιρετού πρώτου βαθμού ως δημοτικός σύμβουλος, θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός και να μην επικροτεί αποφάσεις που ενισχύουν το συγκεντρωτισμό της περιφέρειας Αττικής», τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε: «Ελπίζω ο κ. Κομματάς, ως ιατρός και άνθρωπος που ασχολείται με την υγεία, να μην βλέπει με τα κομματικά γυαλιά, αλλά από τη θέση που έχει να συμβάλλει στη βελτίωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υγεία και να βοηθήσει προκειμένου οι δήμοι, λαμβάνοντας τους αναγκαίους πόρους, να έχουν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και τη πρωτοβάθμια φροντίδα».

«Επιτέλους θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν ανάγκη από κηδεμόνες και καθοδηγητές. Επίσης είναι αναγκαίο να καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά και να μεταφέρουν αρμοδιότητες ανάλογα με τον βαθμό των φιλοκυβερνητικών αισθημάτων που μπορεί να έχει ένας περιφερειάρχης ή ένας δήμαρχος. Στην πρόσφατη συνάντησή μου με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη, επεσήμανα την ανάγκη οι Χώροι Εγκατάστασης και Υποστήριξης (ΧΕΥ) να δοθούν άμεσα στους δήμους προκειμένου να αξιοποιηθούν για το όφελος των δημοτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet