Ο ΣΠΑΠ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο

Κλιμάκιο εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, καθώς και ένα όχημα με πλήρωμα εθελοντές του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και της Εθελοντικής Ομάδας Ραφήνας Πικερμίου (ΕΘΟΡΠ), συνέδραμαν το εξαιρετικά δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Καρύστου, στον πανέμορφο οικισμό Πόρτο Λάφια στην Εύβοια, όπου και είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια, μέσα σε χαράδρα, στον παραλιακό οικισμό Πόρτο Λάφια. Αρχικά η πυρκαγιά, δεν απειλούσε τον οικισμό όμως πολύ γρήγορα και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και έφταναν τα 8 μποφόρ, επεκτάθηκε κι έγινε ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα να περάσει μέσα από τον οικισμό, ο οποίος είχε ήδη εκκενωθεί και να κάψει τέσσερα σπίτια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που αποτελούντο από 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και δύο αεροσκάφη. Οι δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά.  Συνέδραμαν ο Δήμος Καρύστου, ο ΣΠΑΠ, η Εθελοντική Ομάδα Νέων Στύρων, η Εθελοντική Ομάδα Μαρμαρίου και η ΕΘΟΡΠ. Παρόντες από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο πρώην δήμαρχος Νικόλαος Μανώλης και στελέχη του Δήμου.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος προέβη την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μία ημέρα πολύ κακή από πλευράς καιρικών συνθηκών, η φωτιά αυτή σε τόσο δύσβατη περιοχή ήταν πολύ δύσκολο να ελεγχθεί και δυστυχώς επέφερε σημαντική καταστροφή. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, εμείς είμαστε εδώ, ακόμη και εκτός των ορίων της Αττικής με όχημα και εθελοντές για να συνδράμουμε όσο μπορούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Καρύστου.

»Θερμά συγχαρητήρια στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου Καρύστου του ΣΠΑΠ και της ΕΘΟΡΠ, για την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο ΣΠΑΠ θα συνεχίσει να βοηθά όποτε μπορεί σε τέτοια περιστατικά, ακόμη και εκτός της Αττικής κάθε προσπάθεια διάσωσης του δασικού μας πλούτου. Η επιφυλακή μας συνεχίζεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ώστε να είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε κάθε δύσκολη περίσταση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet