Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οικίες στη Βορειανατολική Αττική
Αυτοδιοίκηση

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οικίες στη Βορειανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες της Βορειανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 12 Αυγούστου 2016 στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 30, 33 και 34 ετών, οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα της περιοχής. Επιπλέον συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στο Ψυχικό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Χαλανδρίου, μία 39χρονη συνεργός τους, μέλος της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών καθώς και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούνιο εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν διαρρήξεις – κλοπές από οικίες της Βορειανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας έχοντας διακριτούς ρόλους, εντόπιζαν οικίες στις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους και στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ύστερα από κατ΄ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών στο Χαλάνδρι, στον Γέρακα και στην Αγία Παρασκευή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet