Νέα αντιπαράθεση ΚΕΔΕ-ΙΣΑ και Γ.Ν. Ν. Ιωνίας για το υπό κατάληψη κτήριο
Αυτοδιοίκηση

Νέα αντιπαράθεση ΚΕΔΕ-ΙΣΑ και Γ.Ν. Ν. Ιωνίας για το υπό κατάληψη κτήριο

Η αποκάλυψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για νέα «υγειονομική βόμβα» στο υπό κατάληψη κτήριο της οδού Χαλκίδος 19, δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» («Νταχάου» και στην «καρδιά» της Αθήνας καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ) προκάλεσε την αντίδραση του τελευταίου, το οποίο -μέσω της διοίκησής του- εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία υποστηρίζει ότι το υπό κατάληξη κτήριο δεν ανήκει σε αυτό.

Επίσης, διευκρινίζει ότι από την πρώτη μέρα της κατάληψης (21/07/2016) παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους φορείς (αστυνομίας, ΕΚΕΠΥ και διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας) κι έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων, το οποίο φυλάσσεται όλο το 24ωρο από προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι, σε συνεργασία με την 1η ΥΠΕ, δρομολογείται σχέδιο αξιοποίησης του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων, καταλήγοντας ότι «είμαστε στη διάθεση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου για την παροχή λεπτομερών πληροφοριών που αφορούν το Γ.Ν. Ν.Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων».

Η ανακοίνωση του Νοσοκομειου προκάλεσε και νέα αντίδραση του ΙΣΑ, ο οποίος σε νεότερη ανακοίνωσή του υποστηρίζει:

Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην αποκαλυπτική έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο υπό κατάληψη κτήριο της οδού Χαλκίδος 19 , τις οποίες ανέδειξε με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ , αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Αντί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση της διοίκησης του Γ.Ν. Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων», στην οποία αναφέρεται ότι το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο, αλλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό.

Αντί να λάβουν υπόψη τους τα όσα αναφέρουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας στο έγγραφό τους, «πατάνε» στο γεγονός ότι το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο, αλλά είναι δίπλα σε αυτό. Λες κι ό ένας τοίχος που χωρίζει τα δύο κτήρια είναι αρκετός για να κρατήσει μακριά τις όποιες μολυσματικές ασθένειες. Λες και δεν έχουν αξία οι ζωές των προσφύγων και μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, μερικά μέτρα μακριά από το Νοσοκομείο.

Αυτός είναι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη των κ.κ. Πολλάκη και Μπασκόζου. Επιλέγουν την τακτική «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με αφορά» και με τον τρόπο αυτό νομίζουν ότι θα αποφύγουν τις ευθύνες τους.

Να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τους το επιτρέψουμε. Ή θα αποφασίζουν επιτέλους να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους ή θα τους αναγκάσουμε να παραιτηθούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet