Πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων σε δήμους
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων σε δήμους

Ενόψει της έναρξης της δεύτερης φάσης υλοποίησης της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους 274 Δήμους της χώρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ υπό τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη με την αν. υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στο υπουργείο Εργασίας.

Κατά τη συνάντηση η κ. Αντωνοπούλου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος και συζήτησαν για τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, η αν. υπουργός, στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, από πλευράς των Δήμων, προκειμένου έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους, εντός Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των θέσεων, οκτάμηνης εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ο ίδιος με την προηγούμενη  χρονιά.

Η αν. υπουργός Εργασίας δήλωσε σχετικώς:

«Το ενδιαφέρον των ανέργων για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς στην πρώτη φάση του προγράμματος στους 17 Δήμους – θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, για μία θέση εργασίας υποβλήθηκαν 14 αιτήσεις, όταν η αναλογία στα προηγούμενα προγράμματα ήταν 5 προς 1, παρότι τα ποσοστά ανεργίας ήταν υψηλότερα.

»Η νέα γενιά προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας έχει ως κεντρικό στόχο την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στον χώρο της εργασίας. Σε αυτή την προσπάθεια η ΚΕΔΕ στάθηκε αρωγός και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την εποικοδομητική  συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με την κ. Αντωνοπούλου συζητήσαμε για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στην έναρξη της Β΄ φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για ανέργους, το οποίο απευθύνεται σε 274 Δήμους μας. Βασική μας προτεραιότητα είναι να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους.

»Κρίνουμε θετικά ότι ικανοποιήθηκε μια πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ, τα νέα προγράμματα να είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας -από 5 στους 8 μήνες- και ότι δεν μειώνεται ο αριθμός των ωφελούμενων σε σχέση με πέρυσι. Η ανεργία παραμένει η μεγαλύτερη πληγή στη χώρα μας. Εμείς, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για την ανακούφιση όλων και περισσότερων πολιτών που πλήττονται από την κρίση».

Στη συνάντηση από πλευράς ΚΕΔΕ συμμετείχαν, εκτός από τον πρόεδρο Γ. Πατούλη, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Γ. Μουράτογλου, το μέλος του Δ.Σ. και δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας και το επιστημονικό στέλεχος της Ένωσης Σ. Μαντές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet