Συνεργασία ΚΕΔΕ – Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αυτοδιοίκηση

Συνεργασία ΚΕΔΕ – Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, προκειμένου να της παραδώσει τα πρακτικά της διημερίδας με αντικείμενο τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ στα μέσα Απριλίου, με τη συμμετοχή του προεδρείου και των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την κα Θεοτοκάτου για την καλή συνεργασία και της επισήμανε ΌΤΙ όλες οι εισηγήσεις που έγιναν από τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη διημερίδα, αποτελούν ένα πολύτιμο και ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους Δήμους.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πραγματοποίηση και μίας δεύτερης, αντίστοιχης, διημερίδας στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν σχετικού αιτήματος που έχουν διατυπώσει οι Δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε στην πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου την ανάγκη υποβοήθησης των Δήμων σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ειδικότερα επισήμανε ότι «αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείριση αυτών των θεμάτων, είναι να υπάρξει μία θεσμική παρέμβαση προκειμένου, εκτός από τον προβλεπόμενο συνταγματικά έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να εξαλειφθούν οι πολλαπλοί μηχανισμοί ελέγχου οι οποίοι αποτελούν τροχοπέδη στη διαδικασία άσκησης της δημοτικής πολιτικής».

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ γνωστοποίησε στην κα Θεοτοκάτου την πρόθεση της ΚΕΔΕ να κάνει μία σειρά παρεμβάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θεσμικές ρυθμίσεις που δυσχεραίνουν το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποδυναμώνουν την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου συμφώνησε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στην ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων, μέσα από ένα γρήγορο προληπτικό έλεγχο που αφενός θα διασφαλίζει τους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας και αφετέρου θα κατοχυρώνει τους ελεγχόμενους υπόλογους των Δήμων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet