Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ στις 7 Σεπτεμβρίου
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ στις 7 Σεπτεμβρίου

Συνέρχεται αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης με επικεφαλής τον πρόεδρο Jean -Claude Frecon, ο οποίος αναμένεται να απευθύνει ομιλία στις 12:30 το μεσημέρι. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό και ο ρόλος των δήμων στην αντιμετώπισή του, καθώς και οι αναγκαίες παρεμβάσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός των παραπάνω, μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο είναι και η πορεία των εργασιών της Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη είναι η εξής:

  • Επικύρωση Πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Ενημέρωση προέδρου.
  • Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 4412/2016 περί Δημοσίων Συμβάσεων. Εισηγητής: Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ.
  • Συζήτηση για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη». Εισηγητής: Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ.
  • Λήψη απόφασης για τη διενέργεια «Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών (hackathon) για την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού». Εισηγητές: Γ. Τσιάμης, πρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ – Δ. Παπαστεργίου, πρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας ΚΕΔΕ.
  • Έγκριση αποφάσεων προέδρου.
  • Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet