ΚΕΔΕ: Σημαντικό βήμα η αύξηση κονδυλίων για παιδικούς σταθμούς
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Σημαντικό βήμα η αύξηση κονδυλίων για παιδικούς σταθμούς

Επιτυχία της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αύξηση των κονδυλίων που διατίθενται φέτος για τους παιδικούς σταθμούς.

Η δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού στη χθεσινή (Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016) ομιλία του στη ΔΕΘ, ότι θα διαθέσει μέρος των χρημάτων από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών για να διασφαλιστεί η πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας για την τρέχουσα χρονιά, είναι, όπως τονίζει η ΚΕΔΕ, «ένα σημαντικό βήμα μπροστά». Η δέσμευση αυτή ικανοποιεί, όμως, εν μέρει το αίτημα που διατύπωσε με ανοικτή επιστολή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με την οποία ζητά από τον πρωθυπουργό τη διάθεση 30 εκατ. ευρώ, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση του συνόλου των 36.000 παιδιών, που έχουν μείνει σήμερα εκτός παιδικών σταθμών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με αφορμή τη δέσμευση του πρωθυπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί επιτυχία της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού η αποδοχή από τον πρωθυπουργό του δίκαιου κοινωνικά και πολιτικά αιτήματος της ΚΕΔΕ, που διατυπώθηκε με προσωπική επιστολή που του απέστειλα, να αυξηθούν τα κονδύλια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση, σε αυτή τη σημαντική κοινωνική υπηρεσία, όλων των παιδιών χιλιάδων εργαζόμενων οικογενειών της χώρας μας, ανάμεσα στις οποίες είναι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. 

»Με τις 15.000 επιπλέον παιδιά γίνεται η αρχή, αλλά δεν σταματάμε εδώ.

»Θεωρώ ότι έγινε  ένα πρώτο θετικό βήμα, ένα βήμα μπροστά, αλλά υπάρχουν ακόμη 21.000 παιδιά που μένουν έξω.

»Θεωρώ ότι η κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει τους πόρους που είναι απαραίτητοι, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει τη χρονιά αυτή εκτός παιδικών σταθμών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet