Ποια ακίνητα προτιμούνται για ενοικίαση στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Αυτοδιοίκηση

Ποια ακίνητα προτιμούνται για ενοικίαση στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο για τις τιμές των  ενοικίων, όσο και για εκείνα τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που του προσδίδουν αξία στα… μάτια του ενοικιαστή, περιέχει έρευνα με τη τη συμμετοχή του δικτύου της RE/MAX στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, σημειώνεται οριακή πτώση (0,9%) στις τιμές των ενοικίων. Ωστόσο, στις λεγόμενες ακριβές περιοχές του Βόρειου Τομέα (Εκάλη, Νέο Ψυχικό) η πτώση αγγίζει το 13%, ενώ σημαντικές υποχωρήσεις σημειώνονται σε δυτικά προάστια (10%) και ορισμένες περιοχές του κέντρου. Γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας (με εξαίρεση το Κολωνάκι, όπου παρατηρήθηκε αύξηση 5%) και τα νότια προάστια οι τιμές παρέμειναν σταθερές.

Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου

Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, όμως γενικά μπορούμε να πούμε ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας προτιμούνται τα μικρά διαμερίσματα 1-2 υπνοδωματίων, μέχρι 20ετίας ή παλαιότερα αλλά ανακαινισμένα.

Σε περιοχές του Βόρειου Τομέα, όπως για παράδειγμα Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, προτιμούνται διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων, γύρω στα 80 τ.μ., κάτω των 20 ετών, σε τιμές 400-500 ευρώ.

Στις ακριβές περιοχές (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία) ζητούνται μεζονέτες/μονοκατοικίες εμβαδού άνω των 150τ.μ., 15ετίας, σε τιμές 1.000 με 1.200 ευρώ, ενώ στις πλέον ακριβές περιοχές (Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη) οι ενοικιαστές ενδιαφέρονται για μονοκατοικίες 250-400τ.μ. στα 1.500-2.500 ευρώ.

Οικονομία και άνεση

Τα χαρακτηριστικά εκείνα που κυριαρχούν στις προτιμήσεις των υποψήφιων ενοικιαστών και προσδίδουν αξία σε ένα ακίνητο προς ενοικίαση σχετίζονται αφ΄ενός με την οικονομία και τη συντήρησή του και αφετέρου με παροχές που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αναλυτικότερα, τα πλέον επιθυμητά χαρακτηριστικά τα οποία σχετίζονται με την οικονομία (θέρμανσης & συντήρησης) και την ασφάλεια είναι:

  • η  αυτόνομη θέρμανση (προτιμάται το φυσικό αέριο),
  • η  ενεργειακή απόδοση του κτηρίου και
  • η  θέση σε ψηλό όροφο

Ακολούθως, αυτά τα οποία σχετίζονται με το «ευ ζην» και την άνεση στην καθημερινότητα των ενοικιαστών είναι:

  • η νεαρή ηλικία του ακινήτου ή η ανακαίνιση που έχει γίνει,
  •  η θέση στάθμευσης και
  • η θέα.

Πηγή στοιχείων: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet