Γ. Πατούλης: Έγινε η αρχή για την παραχώρηση χρήσης ακινήτων σε δήμους
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Έγινε η αρχή για την παραχώρηση χρήσης ακινήτων σε δήμους

Με αφορμή την απόφαση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να παραχωρήσει τη χρήση ακινήτων του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από τη Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, στους Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Κρίνουμε θετικά την απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της ΚΕΔΕ, αλλά και των δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, να παραχωρηθούν στους Δήμους ακίνητα, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, προκειμένου να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς προς όφελος των πολιτών.

»Η αρχή έχει γίνει. Ωστόσο θα ήθελα να υπογραμμίσω πως άμεσα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλογη διαδικασία για το σύνολο των Δήμων της χώρας, κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.

»Εκτός από τα αναξιοποίητα ακίνητα υπάρχουν στα διοικητικά όρια των Δήμων και οι Χώροι Εγκατάστασης και Υποστήριξης (ΧΕΥ), οι οποίοι θα πρέπει να δοθούν προς διαχείριση και αξιοποίηση στους Δήμους με στόχο την δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου, προς όφελος των κατοίκων της πόλης αλλά και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου το οποίο έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια.

»Οι πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την άναρχη ανάπτυξη, χωρίς σχέδιο και όραμα. Οφείλουμε να είμαστε προσανατολισμένοι σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και της οικιστικής φυσιογνωμίας των πόλεων αλλά και η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου για τους κατοίκους, είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας. Οι Έλληνες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet