Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Δημοτικών ΜΜΕ
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Δημοτικών ΜΜΕ

Με αντικείμενο συζήτησης τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων, συναντήθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συντονιστικού Οργάνου Δημοτικών ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη για τον νέο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου έθεσαν στον κ. Γ. Πατούλη τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσής τους.

Ειδικότερα συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με το νομικό καθεστώς λειτουργίας τους, το πλαίσιο χρηματοδότησής τους, αλλά και τη δυνατότητα διαδημοτικοποίησης των υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοτηλεόρασης, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων ΟΤΑ.

Κατά τη συζήτηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμφώνησε στη βασική αρχή ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι ένα πολύ χρηστικό εργαλείο για τους Δήμους και εστίασε εκτός από τον ενημερωτικό και στον εκπαιδευτικό ρόλο τους, για τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσής τους, μέσα από δημοτικές συμπράξεις, αλλά και την εγκαθίδρυση κανόνων που διασφαλίζουν την υγιή λειτουργία τους.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Με τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συντονιστικού Οργάνου των Δημοτικών ΜΜΕ είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για τους όρους που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων προκειμένου να είναι αφενός βιώσιμα και αφετέρου χρήσιμα για τους πολίτες.

»Η ΚΕΔΕ είναι στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου από κοινού να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε το πλαίσιο λειτουργία τους.

»Είμαι υπέρ της άποψης πως πρέπει να διατηρηθούν όλα τα υφιστάμενα ραδιόφωνα και ταυτόχρονα να εξετάσουμε πώς θα μπορέσουμε να πυκνώσουμε τις συχνότητες, μέσω δημοτικών συμπράξεων και διαδημοτικών συνεργασιών.

»Η ορθή λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων δεν είναι πολυτέλεια. Πρόκειται για ένα μέσο που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για σημαντικά κοινωνικά θέματα, αλλά και στη διεύρυνση των παιδευτικών τους γνώσεων».

Στη συνάντηση μετείχαν ο αντιπρόεδρος του Ρ/Σ 9.84 Μ. Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Ρ/Σ 90.4 του Πειραιά Τ. Αβραμίδης, ο αντιπρόεδρος του Ρ/Σ 90.4 του Πειραιά Σ. Μπρατσόλης και το μέλος του Δ.Σ. της Ραδιοτηλεοπτικής Επιχείρησης Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Π. Φρέρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet