Σε διεθνές συνέδριο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα παρέστη ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Σε διεθνές συνέδριο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα παρέστη ο Γ. Πατούλης

Στο διήμερο διεθνές επιστημονικό Συνέδριο «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα: 200 χρόνια από την ιδιοποίησή τους από το Βρετανικό Μουσείο», που άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 ,παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Το Συνέδριο διοργάνωσε ο Σύλλογος των Αθηναίων με πρόεδρο τον Ελευθέριο Γ. Σκιαδά, στο Μουσείο της Ακροπόλεως.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχω αναλάβει πρωτοβουλίες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα μόνιμα στη γενέτειρά τους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί με όλους τους φορείς εντός και εκτός Ελλάδας και διεκδικούμε τον επαναπατρισμό τους, καθώς αποτελούν κορυφαίο μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας».

Το διήμερο Συνέδριο ήταν πλούσιο από επιστημονικές αναλύσεις και νομικά επιχειρήματα, ενώ εκλέχθηκε και η νέα διεθνής επιτροπή διεκδίκησης των Γλυπτών, γνωστή ως IARPS  International Association for the Reunification of the Parthenon Sculptures).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet