Μια μαγική μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε… Εν Άστει
Αυτοδιοίκηση

Μια μαγική μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε… Εν Άστει

Μια μοναδική βραδιά απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν χθες, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στο Κηποθέατρο Παπάγου από τα διακεκριμένα μουσικά σχήματα των Δήμων Παλλήνης, Χαλανδρίου και Φιλοθέης-Ψυχικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδημοτικές Πολιτιστικές Συναντήσεις – Εν Άστει» που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Το μουσικό ταξίδι ξεκίνησε με μελωδίες κλασικής μουσικής των συνθετών Τ. Αlbinoni, Α. Vivaldi, L. Boccherini, W.A. Mozart, το οποίο παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ψυχικού, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Τάσου Ξηράκη.

Ακολούθησε η Φιλαρμονική του Δήμου Παλλήνης που ταξίδεψε το κοινό στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο με μελωδίες από κινηματογραφικές επιτυχίες όπως οι «Πειρατές της Καραϊβικής», «Ιντιάνα Τζόουνς» (Raider΄s march), «La Vita e bella», «Η Πρώτη μας νύχτα», «Ένας ουρανός με αστέρια», υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Σπύρου Μπάκου.

Τη βραδιά έκλεισε με ένα εξαιρετικό ρεπερτόριο των Ένιο Μορρικόνε και Νίνο Ρότα η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου με μεγάλες επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Moment of Morricone», «A fistful of dollars», «Chi mai», «God Father». To φινάλε της βραδιάς ήταν πραγματικά εντυπωσιακό αφού την ορχήστρα συνόδευσε με την υπέροχη φωνή της η σολίστ Άννα Μορφίδου σε ένα ποτ πουρί τραγουδιών του Ένιο Μορρικόνε όπως τα  «Giu la testa», «The ecstasy of gold», «Once Upon a time in the West».

Η πρώτη αυτή εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος «Διαδημοτικές Πολιτιστικές Συναντήσεις- Εν Άστει» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με τους 14 δήμους μέλη του (Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Ηράκλειο, Κηφισιά, Λυκόβρυση-Πεύκη, Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Παπάγος-Χολαργός, Φιλοθέη-Ψυχικό, Παλλήνη, Μαρκόπουλο).

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων Γ. Κουράσης
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων Γ. Κουράσης

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου και τέως δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Παπάγου-Χολαργού Μιμή Ρουφογάλη.

Την πρώτη εκδήλωση των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Εν Άστει» τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τάσος Μαυρίδης, ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και πρώην δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. Αλέξης Μαυραγάνης, η αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου και μέλος του Δ.Σ. Μαρία Παντερή-Ηλιάδη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου Σέργιος Γκάκας, η αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου και μέλος του Δ.Σ. Μαριάννα Ζούρου, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλανδρίου Κώστας Αγγελής,  η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου Μαίρη Αρώνη, η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αναστασία Αγγελάκη-Λυκούρη, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων Βούλα Λάμπρου-Αρσένη και η τέως δημοτική σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού Ευτυχία Μοσχάκη.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι συνεργάτιδες του Συνδέσμου Μπέτυ Βασιλοπούλου και Βικτωρία Καλονάρου και η παρουσίαση έγινε από τη μουσικό Ελένη Τζαβάρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet