Αντικρούει τα περί «δέσμευσης θέσεων» Κοινωφελούς Εργασίας η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Αντικρούει τα περί «δέσμευσης θέσεων» Κοινωφελούς Εργασίας η ΚΕΔΕ

Δεν έχει «δεσμεύσει» θέσεις προσωπικού σε σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας από το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας η ΚΕΔΕ, όπως τονίζει αντικρούοντας σχετικές αναφορές.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σημειώνει:

Με αφορμή αναφορές ότι η ΚΕΔΕ έχει δήθεν «δεσμεύσει» θέσεις που προορίζονται να διατεθούν σε Δήμους όλης της χώρας, για την κάλυψη τοπικών αναγκών σε σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας από το Πρόγραμμα Νέας Κοινωφελούς Εργασίας, ξεκαθαρίζονται τα εξής:

1. Η ΚΕΔΕ ουδέποτε δέσμευσε κάποια θέση βοηθητικού προσωπικού σε σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας.

Αυτό που ισχύει είναι ότι στο πλαίσιο της έναρξης της δεύτερης φάσης του Προγράμματος Νέας Κοινωφελούς Εργασίας και κατόπιν σχετικής συνάντησης αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρό της Γ. Πατούλη, με την αν. υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην κάλυψη τοπικών αναγκών σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα να καλυφθούν οι ανάγκες σε βοηθητικό προσωπικό σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, στα οποία οι θέσεις θα καλυφθούν από ωφελούμενους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Απασχόλησης.

2. Πάγια θέση της ΚΕΔΕ είναι ότι αρμόδιοι για την κατανομή του προσωπικού είναι αποκλειστικά και μόνο οι Δήμοι.

3. Οι θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας καλύπτουν βασικές ανάγκες των Δήμων, οι οποίοι είναι και οι κατεξοχήν αρμόδιοι για τη διάθεσή τους και όχι άλλοι κρατικοί λειτουργοί, όπως για παράδειγμα διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

4. Στην πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας φαίνεται ότι οι θέσεις που λέγεται ότι έχουν δεσμευθεί για την ΚΕΔΕ, ουσιαστικά να έχουν δεσμευθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και όχι στους Δήμους. Αυτό για εμάς είναι απαράδεκτο και δεν περιλαμβάνεται στην αρχική συμφωνία μας με το υπουργείο.

Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις προκειμένου να αρθεί η παρανόηση σχετικά με τον ρόλο της ΚΕΔΕ στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων για την κάλυψη τοπικών αναγκών σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, μέσα από το Πρόγραμμα Νέας Κοινωφελούς Εργασίας. Και να υλοποιήσει όσα συμφωνήσαμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet