«Αποκαθιστά» την ΚΕΔΕ το υπ. Εργασίας για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας
Αυτοδιοίκηση

«Αποκαθιστά» την ΚΕΔΕ το υπ. Εργασίας για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

Κατόπιν αναφορών ότι η Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος έχει «δεσμεύσει» θέσεις που προορίζονται να διατεθούν σε Δήμους όλης της χώρας, για την κάλυψη τοπικών αναγκών σε σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας από το Πρόγραμμα Νέας Κοινωφελούς Εργασίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης επικοινώνησε με την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και την κάλεσε να προβεί στις σχετικές διευκρινίσεις, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ως εκ τούτου το υπουργείο Εργασίας, με σημερινή του (Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016) διευκρινιστική ανακοίνωση, υπογραμμίζει σαφώς ότι «αρμόδιοι για την πρόσληψη και την επίβλεψη των ωφελουμένων των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του βοηθητικού προσωπικού σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, είναι οι Δήμοι».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Στο πλαίσιο της έναρξης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε 274 Δήμους της χώρας, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρο της, Γ. Πατούλη, κατά την οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην κάλυψη τοπικών αναγκών σε κοινωνικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να καλυφθούν οι ανάγκες σε βοηθητικό προσωπικό σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας από τους ωφελούμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας» και υπογραμμίζονται σαφώς τα εξής:

«Αρμόδιοι για την πρόσληψη και την επίβλεψη των ωφελουμένων των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του βοηθητικού προσωπικού σε σχολεία και κέντρα Πρόνοιας, είναι οι Δήμοι. Στις περιπτώσεις που οι δηλωθείσες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θέσεις βοηθητικού προσωπικού, σε σχολεία και κέντρα Πρόνοιας, έχουν ήδη καλυφθεί από το προσωπικό των Δήμων, τότε οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα μπορούν να τοποθετηθούν από τους Δήμους σε συναφείς δραστηριότητες».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Εκφράζω την ικανοποίηση μου για το γεγονός πως το υπουργείο Εργασίας προχώρησε, κατόπιν αιτήματός μας, στη συγκεκριμένη διευκρινιστική ανακοίνωση που αποκαθιστά την αλήθεια.

»Θέλω να επαναλάβω πως η ΚΕΔΕ ουδέποτε δέσμευσε κάποια θέση βοηθητικού προσωπικού σε σχολεία και κέντρα Πρόνοιας, που προορίζεται για τους Δήμους της χώρας.

»Παραμένει αμετακίνητη στην πάγια θέση της πως αρμόδιοι για την κατανομή του προσωπικού είναι αποκλειστικά και μόνον οι Δήμοι. Οι θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας καλύπτουν βασικές ανάγκες των Δήμων, οι οποίοι είναι και οι κατεξοχήν αρμόδιοι για τη διάθεσή τους».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet