Στα εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου Γονιμότητας στο Βουκουρέστι ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στα εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου Γονιμότητας στο Βουκουρέστι ο Γ. Πατούλης

O πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης παρέστη σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στα εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου Γονιμότητας Medsana Genesis Athens, στο Βουκουρέστι, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του απεύθυνε η δήμαρχος Βουκουρεστίου Gabriela Firea.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, επίσης, ο πρ. υπουργός Υγείας Nicolae Banicioiu, ο Έλληνας πρέσβης στη Ρουμανία Β. Παπαδόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Β. Αποστολόπουλος, ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Πάντος και ο καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Ε. Κουμαντάκης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ τόνισε τα εξής:

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας σήμερα που εγκαινιάσαμε το Ελληνικό Κέντρο Γονιμότητας, εδώ, στο Βουκουρέστι.

»Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ενισχύουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ο οποίος διεθνώς, είναι μια τάχιστα αναπτυσσόμενη και διαρκώς μεταλλασσόμενη αγορά.

»Πρόκειται για τον νέο πυλώνα ανάπτυξης που υποστηρίζεται ενεργά από το ιατρικό δυναμικό της χώρας μας.

»Είναι βαθιά μου πεποίθηση πως ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μια νέα προστιθέμενη αξία στην τουριστική προσφορά τα επόμενα χρόνια, και να έχει τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία.

»Οφείλουμε όλοι να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας σε επιστημονικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ισχυροποίηση του ελληνικού επιχειρείν και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

»Οι Δήμοι όλων των ευρωπαϊκών πόλεων σε συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και τις τοπικές κοινωνίες μπορούν και ξέρουν να δείξουν το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας διεθνώς».

Στο περιθώριο των εγκαινίων ο κ. Γ. Πατούλης προσκάλεσε τη δήμαρχο Βουκουρεστίου να επισκεφθεί την Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο, όπου θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη το συνέδριο για το ελληνικό ιατρικό τουρισμό.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με υπουργούς της Ρουμανικής κυβέρνησης και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας της Ρουμανίας με στόχο την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας.

Η επίσκεψη του κ. Πατούλη εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.

Ο κ. Γ. Πατούλης είχε εκτενείς συζητήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της Ρουμανικής κυβέρνησης, όπως ο πρ. υπουργός Υγείας Nicolae Banicioiu, και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι διμερών συνεργασιών για την αποτελεσματική προώθηση και προβολή του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«O Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από το Ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Η χώρα μας διαθέτει υψηλά εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό καθώς και ιατρική τεχνογνωσία που πρέπει να αξιοποιηθεί. Ειδικά σε εξειδικευμένους τομείς όπως είναι η Εξωσωματική Γονιμοποίηση, η Ρομποτική Ιατρική, η Πλαστική Χειρουργική και η Οφθαλμολογία κ.τ.λ., η προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού είναι εξαιρετικά ευοίωνη. Για το λόγο αυτό ξεκινάμε σειρά σημαντικών επαφών σε διεθνές επίπεδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet