Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», στις 17 & 18 Οκτωβρίου
Αυτοδιοίκηση

Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», στις 17 & 18 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ξεκινάει στον Βόλο το διήμερο ειδικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα, «Αλλαγή του “Καλλικράτη” – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους».

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θα προσδιορίσει το πλαίσιο των βασικών θέσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για την αλλαγή του «Καλλικράτη» και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του κράτους.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ για τις αλλαγές που ετοιμάζει το ΥΠΕΣΔΑ θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Πουλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) με θέμα «Τριετής Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2016-2018)» θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και την Επιστημονική Ομάδα του ΙΤΑ τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου.

Κεντρικά θέματα που θα αναπτυχθούν κατά το διήμερο συνέδριο είναι:

  • Εκλογικό Σύστημα – Όργανα και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Τριετής Στρατηγική μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2016-2018).
  • Αναπτυξιακός Ρόλος των Δήμων – Δημοκρατικός Προγραμματισμός.
  • Φορολογική Αποκέντρωση –Πόροι Δήμων.

Οι θέσεις της ΚΕΔΕ, αφού προσδιοριστούν στον Βόλο, θα οριστικοποιηθούν στο τακτικό συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet