Με εκπροσώπους Δημοτικών ΜΜΕ συναντήθηκε ο Γ. Μπαλάφας
Αυτοδιοίκηση

Με εκπροσώπους Δημοτικών ΜΜΕ συναντήθηκε ο Γ. Μπαλάφας

Συνάντηση με εκπροσώπους των δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είχε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 ο  υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τους κ.κ. Μιχάλη Κυριακίδη (Αθήνα 98,4) και Στέλιο Μπρατσόλη (Κανάλι 1, Πειραιάς).

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου των Δημοτικών ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στις 2 Ιουλίου 2016, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ρυθμίσεις των άρθρων 17 και 18 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που διαπραγματεύονται θέματα λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Οι εκπρόσωποι των Δημοτικών ΜΜΕ εξέφρασαν την ανάγκη διατήρησης των ΜΜΕ ως δημοτικών εταιρειών ειδικού σκοπού, κάτι που, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΣΔΑ, ήδη εξασφαλίζεται στο σχετικό άρθρο, αλλά και στη δυνατότητα διαδημοτικών συνεργασιών για τη λειτουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη άρσης της απαγόρευσης των προσλήψεων στις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις των ΟΤΑ.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι τα σχετικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου ρυθμίζουν τα βασικά αιτήματα που αναφέρθηκαν στη συνάντηση και αντιμετώπισε θετικά τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη δυνατότητα των μετατάξεων και των προσλήψεων, εφόσον το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες των επιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet