Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτύπαγε»… επιλεγμένα και στα Βόρεια Προάστια
Αυτοδιοίκηση

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτύπαγε»… επιλεγμένα και στα Βόρεια Προάστια

Μια από τις μεγαλύτερες σπείρες διαρρηκτών που δρούσε με όρους μαφίας και χτυπούσε στοχευμένους στόχους στην Αττική και την περιφέρεια εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από μυστική έρευνα διάρκειας τουλάχιστον οκτώ μηνών, στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 600 αστυνομικοί. Τον Οκτώβριο, μέλη της σπείρας είχαν μπει στο σπίτι της δημοφιλούς τραγουδίστριας Άννας Βίσση και εξαφανίστηκαν με ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίοι περιείχε κοσμήματα μεγάλης αξίας (Ληστεία στο σπίτι της Άννας Βίσση στην Εκάλη). Μια μέρα μετά, είχαν «χτυπήσει» και το σπίτι της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη, στην Πεντέλη («Μπαράζ» ληστειών στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης). Μέσα σε λίγα λεπτά κατόρθωσαν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα, κοσμήματα, αλλά και πολύτιμα έγγραφα.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 35 μέλη της σπείρας, ενώ κατηγορούνται ότι συμμετέχουν σ΄ αυτή συνολικά 90 άτομα, όλοι Έλληνες Ρομά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει πάνω από 150 διαρρήξεις σε γραφεία εταιρειών και βίλες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λάρισα και άλλες περιοχές της περιφέρειας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σχεδόν 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, χρυσές λύρες και τιμαλφή κρυμμένα μέσα σε τοίχους, απορροφητήρες, κάτω από πλακάκια και άλλες πρωτότυπες κρυψώνες μέσα στις βίλες που ζούσαν τα ηγετικά μέλη της σπείρας.

Ως αρχηγικά μέλη του εγκληματικού δικτύου περιγράφονται από την ΕΛ.ΑΣ. οκτώ οικογένειες Ρομά που ζούσαν σε νεόκτιστες μονοκατοικίες στη Δυτική Αττική και οδηγούσαν πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως Ferrari και άλλα ενώ δήλωναν άνεργοι…

Μάλιστα όταν κάποιο μέλος της σπείρας, χαμηλόβαθμο, έπεφτε στα χέρια των αρχών, τότε οι οικογένειες που είχαν την ηγεσία της σπείρας φρόντιζαν να τους καλύπτουν τεράστια δικαστικά έξοδα, ενώ οι ίδιοι τηρούσαν την «ομερτά».

Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν εξαιτίας ανάμειξής τους σε υποθέσεις εκβιασμών, ανθρωποκτονιών.

Την έρευνα για την υπόθεση έφερε σε πέρας το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή του τμήματος «διαρρηκτών» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εκτός από τις επιχειρήσεις όπου άνοιγαν χρηματοκιβώτια διέπρατταν ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις σε σπίτια ηλικιωμένων και έκαναν και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η αστυνομία ερευνά αν εμπλέκονται και σε διαρρήξεις σπιτιών επωνύμων.

Επίορκοι αστυνομικοί έδιναν πληροφορίες στη μαφία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εμπλοκή σημαντικού αριθμού επίορκων αστυνομικών από υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας της Αττικής και της περιφέρειας. Τα στελέχη αυτά παρείχαν πληροφορίες για τις κινήσεις των συναδέλφων τους ούτως ώστε τα μέλη της σπείρας να αποφεύγουν τη σύλληψη και να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet