Άμεση επέμβαση ΣΠΑΠ στην πυρκαγιά στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα
Αυτοδιοίκηση

Άμεση επέμβαση ΣΠΑΠ στην πυρκαγιά στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα

Με την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δήμου Μαραθώνα και του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), απετράπη έγκαιρα η εξάπλωση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κάτω Σούλι Μαραθώνα, πέριξ του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησε το Πυροσβεστικό Σώμα με 40 πυροσβέστες, 15 οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία ενισχύθηκαν από εθελοντές, εργαζομένους και τρία οχήματα του ΣΠΑΠ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, καθώς και οχήματα και εργαζόμενους των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας, Κηφισιάς και Αμαρουσίου.

Παρόντες στον τόπο της πυρκαγιάς ήταν ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ, Γιάννης Μπούσουλας, ο αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ, Παναγιώτης Λάμπρου, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Μάκης Μεγαγιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Κώστας Λάσκος.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς και οι εθελοντικές ομάδες ΕΟΜΑΚ, Αγίου Στεφάνου και ΕΘΟΡΠ.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αμέσως μετά την κατάσβεση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το ότι έχουμε μπει στον Νοέμβριο, ο ΣΠΑΠ εξακολουθεί να είναι σε επιφυλακή, γεγονός που επέδρασε καταλυτικά στην άμεση σημερινή μας επέμβαση.  Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η επιφυλακή είναι αναγκαία, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την εποχή. Εργαζόμενοι, εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ έφθασαν έγκαιρα για να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Πυροσβεστικό Σώμα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους άνδρες του  Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και στους εργαζομένους και εθελοντές των ΟΤΑ, του ΣΠΑΠ και των Εθελοντικών Ομάδων για την επιτυχή προσπάθεια που κατέβαλαν.  Η επιφυλακή μας συνεχίζεται και μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε κάθε δύσκολη περίσταση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet