Συνέντευξη Τύπου για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 29 Νοεμβρίου
Αυτοδιοίκηση

Συνέντευξη Τύπου για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 29 Νοεμβρίου

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, o περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016.

Αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου θα είναι η διεξαγωγή του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 43).

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν σε ειδικές θεματικές ενότητες ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση του κράτους και η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, τα οικονομικά των Δήμων και η πρόσβαση στα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης, η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού στην τοπική ανάπτυξη, τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι Δήμοι, αλλά και η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης και του ρόλου των αιρετών.

Στόχος είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, να ξεκινήσει ένας εμπεριστατωμένος διάλογος, στον οποίο έχουν προσκληθεί να συνεισφέρουν με την παρουσία τους και να ενισχύσουν τον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό του κράτους, πολιτειακοί, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί παράγοντες.

Τα τελικά συμπεράσματα του Συνεδρίου θα διαμορφωθούν σε ένα κείμενο προτάσεών της ΚΕΔΕ για τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet