Εντυπωσίασε η Φιλαρμονική Χαλανδρίου στη διαδημοτική βραδιά μουσικής
Αυτοδιοίκηση

Εντυπωσίασε η Φιλαρμονική Χαλανδρίου στη διαδημοτική βραδιά μουσικής

Με επίκεντρο τις διαδημοτικές συνεργασίες, στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016», -παναττικής εμβέλειας-, του νεοσύστατου Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), πραγματοποιήθηκε μια υψηλού επιπέδου μουσική βραδιά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να απολαύσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στους Ennio Morricone και Nino Rota, δύο μεγάλους συνθέτες που «έντυσαν» με τη μουσική τους δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου που καθήλωσε το κοινό, αποτελούνταν από 36 άτομα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού – μαέστρου Γιώργου Καλαϊτζή και σολίστ τη σοπράνο Άννα Μορφίδου.

Εκ μέρους του ΕΔΔΥΠΠΥ η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού και πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο για την άψογη συνεργασία, καθώς και στα μέλη της Φιλαρμονικής για την ποιοτική μουσική βραδιά που χάρισαν -αφιλοκερδώς- στο πολυπληθές μουσικόφιλο κοινό.

Στον χαιρετισμό της η κα Πατούλη αναφέρθηκε στην αξία των διαδημοτικών πρωτοβουλιών μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ σημειώνοντας ότι: «Μέσα από το 1ο παναττικό πιλοτικό πρόγραμμα Πολιτιστικών Δρωμένων κατορθώνουμε να προάγουμε όλες τις μορφές τέχνης σε φορέα πολιτιστικής αφύπνισης για τους δημότες μας. Οι κοινωνίες μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον τρόπο σκέψης αλλά και έκφρασης κάθε πολιτιστικής δημοτικής δομής και έτσι να συνδιαμορφώσουμε ένα ανταποδοτικότερο τοπίο διαδημοτικών ανταλλαγών, με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Συγχαίρω προσωπικά κάθε δήμαρχο που πρωτοστατεί μαζί με το ΕΔΔΥΠΠΥ στη σύσφιξη υγιών σχέσεων στον Τομέα του Πολιτισμού και βάζει τα θεμέλια για τη θέσπιση πρωτοποριακών Φεστιβάλ που αναδεικνύουν το έμψυχο δυναμικό των Δήμων μας».

Η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ παράλληλα προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους και στις επόμενες εκδηλώσεις – Φεστιβάλ που υλοποιεί ο φορέας στις 3 και 4 Δεκεμβρίου (Φεστιβάλ Παράδοσης, Κλειστό Μπάσκετ «Σπύρος Λούης» Μαρούσι), στις 9 Δεκεμβρίου (Εορταστική Συναυλία Αγάπης, Δημοτικό Θέατρο Πεύκης) και στις 17 & 18 Δεκεμβρίου (Ημέρες κλασικής και έντεχνης μουσικής, Δημοτικό Θέατρο Πεύκης).

Κατά τη διάρκεια της απονομής της τιμητικής πλακέτας στον Δήμο Χαλανδρίου για τη συμμετοχή του στο Πιλοτικό Διαδημοτικό Πρόγραμμα Πολιτιστικών Δρωμένων ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, απευθυνόμενος στην κα Πατούλη, τόνισε τα εξής: «Σας συγχαίρω για τη διαπολιτιστική προσπάθεια συνένωσης των Δήμων, για την προαγωγή του έμψυχου δυναμικού μας και κάθε καλή πρακτική που χρησιμοποιείτε για την ευόδωση των σκοπών σας». Παράλληλα, ανέφερε χαρακτηριστικά, επαινώντας τους καλλιτέχνες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας ότι: «Πάντα το ταλέντο, η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά βρίσκουν τρόπο να συγκινούν και να αναδεικνύονται». Ο κ. Σ. Ρούσος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη δυνατότητα που δόθηκε στη Φιλαρμονική Ορχήστρα να παρουσιάσει το ταλέντο της και μίλησε με θερμά λόγια για την περαιτέρω διεύρυνση των διαδημοτικών συνεργασιών.

Τη Διαδημοτική Κινηματογραφική Βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Δήμου Χαλανδρίου Σέργιος Γκάκας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Παπάγου – Χολαργού Δήμητρα (Μιμή) Ρουφογάλη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λυκόβρυσης – Πεύκης Νίκος Γκαραβέλλας, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κωνστάντος, ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Κώστας Μπαλδεράνος, η δημοτική σύμβουλος Νότα Σοκορέλη, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πεύκη» Βασίλης Μήκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet