Π. Ξυριδάκης: Από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στον… Δρόμο του 2020
Αυτοδιοίκηση

Π. Ξυριδάκης: Από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στον… Δρόμο του 2020

Ο 39ος Αγώνας Δρόμου ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μια από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις Δήμων στην Ελλάδα, ο Αγώνας Δρόμου διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού.

Ο δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, δήλωσε σχετικά με το αθλητικό γεγονός:

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε μια από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις Δήμων, τον 39ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού, που θα γεμίσει ξανά τους καταπράσινους δρόμους του Δήμου μας, προσφέροντας σε όλους μια αξέχαστη εμπειρία. Ο Δήμος μας, ως πιστοποιημένος projectcity του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων, δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό, ο οποίος προβάλει το Ολυμπιακό ιδεώδες στους συμπολίτες μας.

»Καινοτομία δε του φετινού μας αγώνα δρόμου είναι η διασύνδεσή του με τη θεσμοθέτηση μιας νέας, φιλόδοξης πρωτοβουλίας ενίσχυσης του Ελληνικού Αθλητισμού, του «Δρόμου για το 2020», στόχος της οποίας είναι η στήριξη συμμετοχής των αθλητών μας σε αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στο μέλλον.

»Στηρίζουμε έμπρακτα τη φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία, διαθέτοντας το σύνολο των εσόδων του 39ου Αγώνα Δρόμου στο ταμείο της νεοσύστατης Πρωτοβουλίας».

«Ο Δρόμος για το 2020»

Ιδιαίτερης σημασίας για τη φετινή διοργάνωση αποτελεί τόσο η συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Ο Δρόμος για το 2020».

«Ο Δρόμος για το 2020» αποτελεί μια ιδιαίτερης βαρύτητας πρωτοβουλία με κοινωφελή χαρακτήρα, που στόχο έχει τη στήριξη Ελλήνων Αθλητών, η οποία δημιουργήθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία τάσης, έτσι ώστε όλο και περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις να είναι ανταποδοτικές στον ίδιο τον Αθλητισμό. Η ανάπτυξη της τάσης αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την επιτακτική ανάγκη της έμπρακτης στήριξης της προετοιμασίας των αθλητών.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος θα αναλάβει τη διεξαγωγή παράλληλων δράσεων Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες αθλητές, τις οποίες θα στελεχώσουν εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά και πολλοί Ολυμπιονίκες.

Σχετικά με την Πρωτοβουλία ο πρόεδρος κ. Κούβελος δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια του 39ου Αγώνα Δρόμου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες ανά ηλικιακή ομάδα σε τέσσερις κατηγορίες. Θα διοργανωθεί, επίσης, παρέλαση παιδιών και υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες που θα συμμετάσχουν. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με δράσεις Αθλητισμού και Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες».

Στις δράσεις, εκτός από τα στελέχη της ΕΘΝΟΑ, θα συμμετάσχουν, έχοντας εκπαιδευτική αρμοδιότητα, οι ακόλουθοι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες:

  • Νίκη Μπακογιάννη,
  • Σοφία Παπαδοπούλου,
  • Εύα Χριστοδούλου,
  • Παύλος Μάμαλος,
  • Σταυρούλα Σαμαρά.

«Η διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας, η καλλιέργεια και η εφαρμογή των παιδαγωγικών και κοινωνικών αρχών του Ολυμπιακού κινήματος, η ευαισθητοποίηση των νέων στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω του αθλητισμού και η ανάπτυξη της αντίληψης της αθλητικής κοινότητας σε θέματα βιωσιμότητας, αποτελούν μερικούς από τους κύριους στόχους των δράσεων της ΕΘΝΟΑ και ευελπιστεί να τους προωθήσει μέσω του 39ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Eπιτροπής κ. Καπράλος δήλωσε:

«Με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας και τη θεσμοθέτησή της, όλα τα έσοδα του 39ου Αγώνα Δρόμου θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση της δράσης αυτής. Θα θέλαμε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει αφετηρία και πηγή έμπνευσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εν γένει. Από την πλευρά της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προτίθεται να εντάξει την εν λόγω πρωτοβουλία στο πλέγμα των δικών της δράσεων, προσβλέποντας, ως φορέας εγνωσμένου διεθνούς κύρους, στη συστηματική προσέλκυση υποστηρικτών των Ελλήνων Αθλητών μας ενόψει μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων μέχρι το 2020».

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, Γεράσιμος-Αλέξανδρος Μαζαράκης, ανέφερε:

«Ως πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ (Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού) του Δήμου μας, χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς ο 39ος Αγώνας Δρόμου είναι μια σπάνια ευκαιρία να συναντηθούν και να “συνομιλήσουν” δύο μείζονος σημασίας “κινήματ», με τεράστια απήχηση, ο Ολυμπισμός και ο Μαζικός Αθλητισμός.

»Ο μαζικός αθλητισμός, ή αθλητισμός για όλους, αποτελεί συνειδητή και σταθερή επιλογή μας στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Πράγματι, με σειρά ιδιαίτερα δημοφιλών αθλητικών διοργανώσεων σε ολόκληρη τη νέα μεγάλη πόλη μας, απευθυνόμαστε σε κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί να υιοθετήσει αυτή τη σύγχρονη τάση -το αποκαλούμενο και νέο «ευ ζην»- όπου το ζητούμενο δεν είναι οι επιδόσεις αλλά η συμμετοχή, η ανθρώπινη επικοινωνία και η ψυχοσωματική ευεξία που προσφέρει η φυσική άσκηση.

»Και η αθρόα συμμετοχή -που κάθε χρόνο αυξάνεται- μας δείχνει ότι το πραγματικό αυτό “αθλητικό κίνημα” της εποχής μας διατηρεί περίοπτη θέση στην πόλη μας, ανταποκρίνεται σε μια πραγματική ανάγκη των συνανθρώπων μας».

Τη διοργάνωση στηρίζουν ευγενικά:

  • ο Όμιλος Συγγελίδης ως μέγας χορηγός,
  • η Eurobank ως χρυσός χορηγός και
  • οι εταιρείες Απολλώνιον, Saucony, Βίκος, Dole, GU, Brinx, LV Petridis, Creation, Starguard & Φώτο Ψυχικό, ως χορηγοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet