«Κανείς δεν θα διασπάσει την ενότητα του αυτοδιοικητικού κινήματος»
Αυτοδιοίκηση

«Κανείς δεν θα διασπάσει την ενότητα του αυτοδιοικητικού κινήματος»

Στις αντιδράσεις συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών παρατάξεων κατά την τελευταία μέρα του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Επεισοδιακά έκλεισε το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη) αναφέρεται ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης, κάνοντας λόγο για κάποιους που επιλέγουν «να ρίξουν νερό στον μύλο όσων μας θέλουν χωρίς φωνή, διασπασμένους και χωρίς συγκροτημένες θέσεις και απόψεις».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρει:

Σε μια περίοδο όπου η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη την ενότητα όλων των δυνάμεών της, για να αντιμετωπίσει την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από τη σημερινή κυβέρνηση, ο συνασπισμός των προθύμων φιλοκυβερνητικών υποστηρικτών της αντί – αυτοδιοικητικής πολιτικής, οι παρατάξεις των κ.κ. Μπίρμπα και Ιωακειμίδη επιλέγουν τον ρόλο του διασπαστή του αυτοδιοικητικού κινήματος. Επιλέγουν να ρίξουν νερό στον μύλο όσων μας θέλουν χωρίς φωνή, διασπασμένους και χωρίς συγκροτημένες θέσεις και απόψεις.

Η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική συμπεριφορά που επέδειξαν, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τα συμπεράσματα του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης, είναι αποκαλυπτική τόσο των πραγματικών τους προθέσεων, όσο και του πολιτικού τους ήθους. Όμως πρέπει να γνωρίζουν οι πρόθυμοι νεροκουβαλητές της κυβερνητικής πολιτικής ότι η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι βγήκαν από το Συνέδριο της Θεσσαλονίκης πιο δυνατοί. 

Οι «κόκκινες γραμμές» που βάλαμε στην κυβέρνηση όσον αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων από τον προϋπολογισμό του 2017, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το προσφυγικό, την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, την καταστατική θέση των αιρετών, μας δεσμεύουν απέναντι σε όλους. 

Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για την Αυτοδιοίκηση. 

Ενωμένοι για μια ακόμη φορά θα δώσουμε τους αγώνες για τη διαφύλαξη της θεσμικής ανεξαρτησίας και της οικονομικής μας αυτοτέλειας. Ενωμένοι θα αγωνιστούμε και ενωμένοι θα κερδίσουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διασπάσει.

Η νίκη της Αυτοδιοίκησης τον Απρίλιο του 2015, όταν η κυβέρνηση επιχείρησε να μας πάρει με το έτσι θέλω τα ταμειακά μας διαθέσιμα, χωρίς να τα καταφέρει, με τη σύμφωνη και τότε γνώμη των κ.κ. Μπίρμπα και Ιωακειμίδη, θα είναι ο οδηγός των επόμενων κινήσεων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet