Νομοθετική ρύθμιση για τη βεβαίωση & είσπραξη εσόδων δήμων ζητά η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Νομοθετική ρύθμιση για τη βεβαίωση & είσπραξη εσόδων δήμων ζητά η ΚΕΔΕ

Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο με βασικό στόχο την απλούστευση και επιτάχυνση της είσπραξης των δημοτικών εσόδων ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η σχετική επιστολή αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί πρόσβαση των δημοτικών υπηρεσιών σε βάσεις δεδομένων της κεντρικής διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό, εφαρμογές που είναι ήδη έτοιμες στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας, όπως στοιχεία κατόχων οχημάτων, έντυπα Ε1 και Ε9, υπολογισμός τέλους παρεπιδημούντων κ.λπ., των οποίων είναι δικαιούχοι οι δήμοι θα αξιοποιούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Γ. Πατούλης, «η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με τον θεσμικό της χαρακτήρα, ενισχύει τη δυνατότητα των Δήμων να απλουστεύουν και να επιταχύνουν την είσπραξη των εσόδων τους τα οποία προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Ευελπιστούμε στη συμβολή σας για την ανάληψη των πρωτοβουλιών που χρειάζονται, προκειμένου οι Δήμοι να μπορούν να εισπράττουν τα έσοδα που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, με τη συνεργασία και διευκόλυνση των δοκιμαζόμενων πολιτών μας».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με τον θεσμικό της χαρακτήρα, ενισχύει τη δυνατότητα των Δήμων να απλουστεύουν και να επιταχύνουν την είσπραξη των εσόδων τους τα οποία προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο έχει επεξεργαστεί ρυθμίσεις ή τροποποιήσεις διατάξεων, οι οποίες διευκολύνουν τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων των Δήμων.

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ έχοντας πλέον πρόσβαση στο GCloud του Υπουργείου Οικονομικών και στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας, μπορεί να διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Δήμους, πέραν της υπηρεσίας του Ηλεκτρονικού Παραβόλου και του Μητρώου Φυσικών και μη Φυσικών Προσώπων, εφόσον διασφαλιστεί σχετική προγραμματική συμφωνία της ΚΕΔΕ με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με τον τρόπο αυτό, εφαρμογές που είναι ήδη έτοιμες στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας, όπως στοιχεία κατόχων οχημάτων, έντυπα Ε1 και Ε9, υπολογισμός τέλους παρεπιδημούντων κ.λπ., των οποίων είμαστε δικαιούχοι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες των Δήμων.

Ενδεικτικά σας κοινοποιούμε σχετική επιστολή μας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο για τα στοιχεία των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων από τις φορολογικές δηλώσεις.

Κύριε Υπουργέ,

Στο πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου σας, μετά από πολύμηνη και ποιοτική επεξεργασία αλλά και ενασχόληση των οργάνων της ΚΕΔΕ, έχουν αποτυπωθεί προτάσεις οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία των Δήμων μας σε πολλούς τομείς.

Ευελπιστούμε στη συμβολή σας για την ανάληψη των πρωτοβουλιών που χρειάζονται, προκειμένου οι Δήμοι να μπορούν να εισπράττουν τα έσοδα που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, με τη συνεργασία και διευκόλυνση των δοκιμαζόμενων πολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet