Συνάντηση απολογισμού της εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΠΥ για τη χρήση αντιβιοτικών
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση απολογισμού της εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΠΥ για τη χρήση αντιβιοτικών

Στο δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, συνάντηση εργασίας που αφορούσε στον απολογισμό της δράσης της εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΠΥ «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας Ελ. Γιαμαρέλλου και η γενική γραμματέας Κυρ. Κανελλακοπούλου, η δημοσιογράφος Ελ. Καμάρα, ο γενικός διευθυντής του Δικτύου Σ. Παπασπυρόπουλος και η συντονίστρια του Προγράμματος των Υγιών Πόλεων και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, κα Παπαθανασοπούλου.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε ότι: «Η Εκστρατεία απευθύνεται σε κοινό Δήμων και σχολείων. Είμαστε στο κέντρο των προβληματισμών της δημόσιας υγείας που αφορά στην αντοχή των μικροβίων ως μείζον θέμα όπου, λόγω της κατάχρησης, δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις ισχυρά αντιβιοτικά για να αντιμετωπίσουν τα μικρόβια και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία τέτοια ισχυρά αντιβιοτικά. Έτσι, πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την αντοχή των μικροβίων και τούτο επιτυγχάνεται με τη μειωμένη χρήση των αντιβιοτικών όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη».

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός της εκστρατείας για το 2017 τόσο για τις ημερίδες για το κοινό των Δήμων εντός και εκτός Αττικής, όσο και για την υλοποίηση επιπλέον ημερίδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και σε λοιπές Περιφέρειες καθώς και σε ιδιωτικά σχολεία. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση της περίληψης του ειδικά διαμορφωμένου παραμυθιού που θα αφορά στο θέμα της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και των εμβολίων, το οποίο είναι στο στάδιο της εικονογράφησης, και θα απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 10 ετών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet