Δήμος Αμαρουσίου: Ας πει ξεκάθαρα τη γνώμη του για τον ΠΕΣΔΑ ο Λ. Μαγιάκης
Αυτοδιοίκηση

Δήμος Αμαρουσίου: Ας πει ξεκάθαρα τη γνώμη του για τον ΠΕΣΔΑ ο Λ. Μαγιάκης

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης του κ. Λευτέρη Μαγιάκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου, σχετικά με τη σκοπιμότητα της συνέντευξης του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής (Λ. Μαγιάκης: Αντιθεσμική η συνέντευξη Τύπου της ΚΕΔΕ για τον ΠΕΣΔΑ), το γραφείο Τύπου του Δήμου σημειώνει τα εξής:

Πρώτον, ήταν απολύτως αναγκαίο να ενημερωθούν οι πολίτες της Αττικής για το περιεχόμενο του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την παράταξη της κας Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της ανέλαβαν, με αίσθημα ευθύνης, αυτή την πρωτοβουλία, αφού κανείς άλλος, συμπεριλαμβανομένης και της ΠΕΔΑ, δεν το έκανε αυτό.

Δεύτερον, σκοπό της συνέντευξης ήταν να τεθούν και να απαντηθούν από την κα Δούρου τα 5 μεγάλα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την ψήφιση του νέου ΠΕΣΔΑ. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να απαντηθεί : 1) ποια μεγάλα έργα υποδομής για την διαχείριση των απορριμμάτων προβλέπει ο νέος ΠΕΣΔΑ, 2) ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των έργων αυτών, 3) πού πρόκειται να κατασκευαστούν, 4) πώς θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους, 5) πώς θα χρηματοδοτηθεί, αν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, η δημιουργία πράσινων σημείων. Στα ερωτήματα αυτά δεν θέλει απαντήσεις η ΠΕΔΑ; Κι αν τις θέλει, γιατί δεν ρωτά η διοίκηση της κα Δούρου;

Τρίτον, σε καμία περίπτωση πρόθεση της ΚΕΔΕ δεν είναι η υπονόμευση του ρόλου της ΠΕΔΑ, αντίθετα είναι η συνεργασία όλων των Δήμων της Περιφέρειας μας για να αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα της Αττικής, που απειλεί την υγεία και την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες για την αλήθεια στο καυτό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, σε σχέση με το σχέδιο της Περιφέρειας, από το να στηρίζουμε με κομματικά κριτήρια και μικροπολιτικές λογικές μια πολιτική που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ο κ. Μαγιάκης αντί να μιλά για διάσπαση της ΠΕΔΑ, ας μας πει με καθαρές κουβέντες, κι όχι με μισόλογα, την άποψη του για το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ που ψήφισε η παράταξη της κας Δούρου. Να μας πει καθαρά αν συμφωνεί με την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κερατέα και Γραμματικό ή με τη χρησιμοποίηση ανενεργών λατομείων ως χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.

Την Αυτοδιοίκηση δεν τη διασπούν όσοι αγωνίζονται για την αλήθεια, αλλά όσοι υποκύπτουν στις κομματικές εντολές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet