Οι Σύνδεσμοι Αττικής στον Σκουρλέτη για τους πόρους πυροπροστασίας
Αυτοδιοίκηση

Οι Σύνδεσμοι Αττικής στον Σκουρλέτη για τους πόρους πυροπροστασίας

Το ζήτημα της αδυναμίας χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ των δράσεων Συνδέσμων Δήμων που έχουν συσταθεί στην Αυτοδιοίκηση και έχουν ως αποστολή τους, μεταξύ πολλών άλλων, την πρόληψη και προστασία των δασικών εκτάσεων, έθεσαν και πάλι οι Σύνδεσμοι της Αττικής στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πάνο Σκουρλέτη, σε σχετική συνάντηση.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το αίτημα των Συνδέσμων για τη θεσμοθέτηση μιας διαδικασίας που θα διασφαλίζει -σε επίπεδο διεκπεραίωσης- τη χρηματοδότησή τους. Για τον σκοπό αυτό οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων ενημέρωσαν τον υπουργό για το καθεστώς λειτουργίας τους, τις δραστηριότητες και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη θετική συμβολή των Συνδέσμων σε θέματα συντονισμού των Δήμων για διαδημοτικά έργα και συγκεκριμένες δραστηριότητες. Επεσήμανε δε ότι το υπουργείο θα επεξεργαστεί το θέμα προκειμένου να βρεθεί τρόπος για την απρόσκοπτη ροή των χρημάτων, τα οποία  προορίζονται για το έργο των Συνδέσμων.

Επιπροσθέτως, οι αντιπρόσωποι των Συνδέσμων εξέθεσαν στον υπουργό τις δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι Σύνδεσμοι της Αττικής, στην προσπάθεια προετοιμασίας για την επόμενη αντιπυρική περίοδο και του παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του υπουργού, από πλευράς Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού ο πρόεδρός του και γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, από πλευράς Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών Πειραιώς, ο πρόεδρός του, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού, από πλευράς Συνδέσμου Πάρνηθας ο πρόεδρός του, Δημήτρης Καμπόλης, αντιδήμαρχος Φυλής, από πλευράς Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου και από πλευράς Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής ο δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας, καθώς και στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet