Ένταση έξω από το ΥΠΕΣ μεταξύ εργαζομένων στους δήμους και ΜΑΤ
Αυτοδιοίκηση

Ένταση έξω από το ΥΠΕΣ μεταξύ εργαζομένων στους δήμους και ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους δήμους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί, μια ομάδα εργαζομένων σήκωσε τα ρολά ασφαλείας μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό να μπει μέσα στη στοά, προκειμένου να προστατευτούν από την βροχή. Άμεση ήταν η αντίδραση από τους άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι τους εμπόδισαν με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με βασικά αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την παραμονή των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητούν αφ’ ενός να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται κι αφ’ ετέρου να μην απολυθούν όσοι εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το τελευταίο διάστημα δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet