Χιονίζει στην Αθήνα, στα λευκά τα Βόρεια Προόστια
Αυτοδιοίκηση

Χιονίζει στην Αθήνα, στα λευκά τα Βόρεια Προόστια

Χιονίζει στην Αθήνα, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ ήδη το έχει «στρώσει» σε πολλά προάστια. Χιονόπτωση και στον Πειραιά.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης στην Αττική έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του Ζυγού.

Κλειστές είναι επίσης, η Λεωφόρος Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο, η Διονύσου από Θησέως έως Νέα Μάκρη και η επαρχιακή οδός Ελευσίνας Θήβας από το 4ο χλμ.

Επί ποδός βρίσκονται τα μηχανήματα της Περιφέρειας. «Για μικροπροβλήματα τα οποία ωστόσο αντιμετωπίζονται» έκανε λόγο μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Καρρέα, καθώς έχει ακινητοποιηθεί όχημα.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, τα δρομολόγια προς την Κηφισιά εκτελούνται λόγω πάγου έως τον σταθμό Ειρήνη.

Νωρίτερα, προβλήματα και ουρές οχημάτων έως και 700 μέτρων είχαν σχηματιστεί στην Εθνική Οδό στο ύψος του Καπανδριτίου, όταν δίπλωσαν δύο νταλίκες, οι οποίες απομακρύνθηκαν.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμιακές γραμμές Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψό, καθώς και οι γραμμές, Καβάλα – Πρίνου, Κεραμωτή – Θάσος, Αλεξανδρουπολη – Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη.

Απαγορευτικό και στο λιμάνι του Βόλου.

Πού υπάρχουν προβλήματα

Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής περιοχές, όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγη ώρα, η Τροχαία:

  • Στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του εστιατορίου «Ζυγός», στο ρεύμα προς το καζίνο.
  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της Λεωφόρου Διονύσου.
  • Στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της διασταύρωσης με τη Λεωφόρο Θησέως στην Εκάλη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Επέλαση του χιονιά σε πολλές περιοχές της χώρας

Πυκνό χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες σε Βοιωτία και Ήπειρο. Χιόνισε μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα.

Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων και σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών ανά περιφέρεια.

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους εκτός από το πυκνό χιόνι και τον παγετό, αναμένονται βοριάδες που θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει ως και 6 βαθμούς υπό το μηδέν.

Το θερμόμετρο στο λεκανοπέδιο δεν θα ξεπεράσει σήμερα τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο χιονιάς θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, με σταδιακή βελτίωση από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet