ΚΕΔΕ: Παράταση υποβολής ενστάσεων για δικαιούχους ειδικού τέλους ΑΠΕ
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Παράταση υποβολής ενστάσεων για δικαιούχους ειδικού τέλους ΑΠΕ

Επιστολή με την οποία ζητά να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων που μπορούν να υποβάλλουν οι οικιακοί καταναλωτές που δικαιούνται πίστωση  με αφορμή την ανάρτηση του πίνακα των αριθμών παροχής των δικαιούχων από τη ΔΕΔΔΗΕ, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές των δημοτικών ή  τοπικών κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούν ΑΠΕ και οι οποίοι είχαν ενεργή σύνδεση στις 10.08.2016, δηλαδή κατά την ημερομηνία κοινοποίησης στον ΔΕΔΔΗΕ της οριστικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον επιμερισμό στις αντίστοιχες δημοτικές ή τοπικές κοινότητες των ποσών που αντιστοιχούν στην παρακράτηση 1% από τους σταθμούς ΑΠΕ που λειτουργούν σε αυτές.

Η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων ήταν έως τις 30 Δεκεμβρίου και οι δήμοι θα πρέπει να τις εξετάσουν και να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα το υπουργείο Ενέργειας και τον ΔΕΔΔΗΕ, έως τις 10 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο χρόνος αυτός είναι εξαιρετικά περιορισμένος, καθώς διανύουμε περίοδο εορτών, αλλά και με αφορμή το γεγονός ότι ειδικά για τους νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους κατά τους χειμερινούς μήνες υφίσταται μια μετακίνηση σημαντικής μερίδας του πληθυσμού προς τα αστικά κέντρα.

Με βάση τα παραπάνω ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά παράταση της προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι δημότες. Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη  να δοθούν προς τους δήμους περαιτέρω διευκρινήσεις ή συμπλήρωση του κανονιστικού πλαισίου ως προς τη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση από το σύνολο των δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet