Το ντεσεβό που έγινε «κήπος» στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη
Αυτοδιοίκηση

Το ντεσεβό που έγινε «κήπος» στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη

Ένα κόκκινο ντεσεβό άνθισε στην πλατεία Υγείας μπροστά από το Κρατικό Νοσοκομείο στη Νίκαια στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it Greece» το περασμένο Σάββατο. Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη συμμετείχε για 4η συνεχόμενη χρονιά σ’ αυτή την περιβαλλοντική εκστρατεία εθελοντισμού. Πρόσκοποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέδειξαν ότι κάθε πρωτοβουλία όταν αποκτά συλλογικό χαρακτήρα μπορεί να υπερπηδήσει ακόμη και τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η δημοτική Αρχή με τη συμβολή των διευθύνσεων Πρασίνου, Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας προχώρησε στον εξωραϊσμό της πλατείας με τη φύτευση 20 δένδρων, την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και παγκακιών. Η χαμηλή βλάστηση απομακρύνθηκε με αποτέλεσμα  η πλατεία να είναι αποτρεπτική για κάθε παραβατική δράση.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφέρει σχετικά με τη δράση αυτή:

«Με χαρά ο Δήμος μας πήρε μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εθελοντισμού με στόχο να προάγει την ενεργό συμμετοχή των δημοτών σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Αν και ο καιρός βροχερός, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που αποδεικνύει ότι σ’ αυτή την πόλη η συλλογικότητα, η έννοια της αλληλεγγύης και η διάθεση της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι ζωντανή. Μικροί και μεγάλοι με ενθουσιασμό και μεράκι κατάφεραν να αφήσουν τις δικές τους πινελιές σ’ έναν άχρωμο τοίχο και να φυτέψουν λουλούδια σ’ ένα αυτοκίνητο αντίκα. Ως Δήμος έχουμε οργανώσει ένα Δημοτικό Δίκτυο Εθελοντισμού με στόχο να προωθήσουμε συλλογικές παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν αισθητικά την πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet