Παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ και των Κέντρων Ρομά
Αυτοδιοίκηση

Παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ και των Κέντρων Ρομά

Με επιστολή του προς όλους τους δήμους της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κάνει γνωστό ότι με νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), των Κέντρων Ρομά, καθώς και των συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 182 τεύχος Α΄ 24/12/2015, Άρθρο 5) παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ και των Κέντρων Ρομά έως την ένταξή τους στο πλαίσιο των ΠΕΠ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του ΕΣΠΑ. Η παράταση δεν μπορεί να είναι πέραν της 30ής Ιουνίου 2016.

Επιπλέον με την υπ΄ αριθμ. 44835/21-12-2015 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εξαιρούνται από την έγκριση της ΠΥΣ 33/2006, οι ανανεώσεις ή παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Η σχετική εξαίρεση από την ΠΥΣ εξασφαλίζει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την απρόσκοπτη λειτουργία κοινωνικοπρονοιακών προγραμμάτων και καλύπτονται κενά σε σημαντικές ειδικότητες που αφορούν εργαζόμενους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet