Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Όλοι στους δρόμους ενάντια στο Ασφαλιστικό
Αυτοδιοίκηση

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Όλοι στους δρόμους ενάντια στο Ασφαλιστικό

Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, από τις 11:30 έως το τέλος της βάρδιας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στις 13:00, καλεί όλους τους εργαζομένους στους Δήμους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προκειμένου να υπάρξει μαζική αντίσταση στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:

Συνάδελφοι/σσες δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Η νέα πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί σφαγείο για εμάς και τα παιδιά μας. Μόνοι τους ομολογούν ότι πρόκειται για έγκλημα στη κοινωνική ασφάλιση. Και εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το υλοποιήσουν.

Να τους χαλάσουμε τους σχεδιασμούς τους. Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε ύστερα από μεγάλους αγώνες και αίμα, δεν θα το παραδώσουμε στους εκμεταλλευτές του ιδρώτα μας, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.  Στόχος τους ήταν και είναι να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη μεγαλύτερη κατάκτηση που είχε πετύχει η εργατική τάξη, την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό επιδίωκαν όλα τα χρόνια οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό επιδίωκαν και τα προηγούμενα νομοσχέδια Λοβέρδου, Κουτρουμάνη, αυτό επιδιώκει και η σημερινή πρόταση νόμου της νέας «αριστερής» κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους νόμους, αλλά πατάει επάνω τους, αυτή την απαίτηση είχαν και έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

Σήμερα μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε καλύτερα, με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αρκεί να αμφισβητήσουμε, να ανατρέψουμε το σημερινό σάπιο σύστημα που το μόνο που παράγει είναι κέρδη και χλιδή για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και φτώχια και μιζέρια για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία των δήμων, σε γενικό ξεσηκωμό. Από σήμερα να προχωρήσουν, μέσα από μαζικές διαδικασίες, στην οργάνωση της απεργιακής απάντησης στις 4 του Φλεβάρη. Να νεκρώσουν τα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία. Να μην αφήσουμε να περάσει ο νέος σφαγιασμός της κοινωνικής ασφάλισης. Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα, Κάθε μέρα, κάθε στιγμή να μας βλέπουν μπροστά τους. Να τους δηλώσουμε ότι εμείς και τα παιδιά μας δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ο αιώνα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18-1-2015 από τις 11:30 μέχρι του τέλους ωραρίου και  δυναμικό παρών στη παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:00 μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.

Και στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη στις 11:00 στην Ομόνοια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, μαζί με ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες και σωματεία.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet