Κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ – ΙΣΑ για την τροπολογία για τις δομές υγείας
Αυτοδιοίκηση

Κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ – ΙΣΑ για την τροπολογία για τις δομές υγείας

Έκτακτη κοινή συνεδρίαση πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:30, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με μοναδικό θέμα συζήτησης την προωθούμενη τροπολογία  –  ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, «Κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δημοσίων Δομών Υγείας από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και Νομικών προσώπων αυτών».

Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις» του υπουργείου Υγείας , η οποία προβλέπει να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους  δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας (νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, δημόσιες μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λπ.).

Η ΚΕΔΕ έχει ήδη τονίσει με ανακοίνωσή της ότι η τροπολογία επιχειρείται να περάσει «στα κρυφά», καθώς δεν προηγήθηκε δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, αλλά ούτε και τυπική ενημέρωσή της για το βάρος που της ανατίθεται. «Στην ουσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, αποτελεί «δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει η σημερινή κυβέρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αποδεικνύει την ανικανότητά της να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συστήματος. Επιβεβαιώνει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της η κεντρική κυβέρνηση, στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης».

Η συνεδρίαση θα γίνει στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet