Διαδημοτική σύσκεψη για το Ρέμα Πεντέλης Χαλανδρίου
Αυτοδιοίκηση

Διαδημοτική σύσκεψη για το Ρέμα Πεντέλης Χαλανδρίου

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και παρουσία των δημάρχων Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, Βριλησσίων, Ξενοφώντα Μανιατογιάννη και του αντιδημάρχου Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των συμμετεχόντων Δήμων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στο δημαρχείο Πεντέλης, στα Μελίσσια, σύσκεψη με θέμα «Υποβολή Διαδημοτικής Πρότασης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας του ρέματος Χαλανδρίου (Ποδονίφτης) και των παραποτάμων του», στο πλαίσιο της πρόσκλησης υπ. αριθμ. ΑΤΤ009 της Περιφέρειας Αττικής.

Διαδημοτική σύσκεψη στο δημαρχείο Πεντέλης (φωτό2)

Σε θετικό κλίμα συναίνεσης, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Πεντέλης, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Η υποβολή κοινής Διαδημοτικής Πρότασης Μελέτης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας του ρέματος Χαλανδρίου (Ποδονίφτης) και των παραποτάμων του.
  2. Η υποβολή στην Περιφέρεια πρότασης όπως ο άξονας του ρέματος Πεντέλης Χαλανδρίου αποτελέσει διαδημοτικό άξονα υποβολής πολιτιστικού αιτήματος, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε πρόσκληση που θα εκδοθεί, με δεδομένο ότι το ρέμα Πεντέλης Χαλανδρίου είναι η διαδρομή που διακινήθηκαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα «Πεντελέθεν Λιθαγωγίας».

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την πρόθεση η πρωτοβουλία αυτή να επεκταθεί και σε άλλα θέματα διαδημοτικής συνεργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet