Στην 1η συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στην 1η συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ ο Γ. Πατούλης

Την πρώτη του συνεδρίαση υπό νέα σύνθεση πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ. Το νέο Επιστημονικό Συμβούλιο απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων που προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους είτε ως πολιτικοί είτε ως στελέχη, στους Δήμους – μέλη του Δικτύου. Η διεπιστημονική αυτή ομάδα, που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «συνδυάζει την άριστη επιστημονική κατάρτιση με την εμπειρία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, θα συνδράμει το Δίκτυο στον σχεδιασμό πολιτικών, εναρμονισμένων με τον ΠΟΥ και προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πολιτών των Δήμων της χώρας μας».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου χαιρέτησε τη νέα σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου που σκοπό έχει, όπως ανέφερε, την προσαρμογή των πολιτικών του ΠΟΥ στα ελληνικά δεδομένα σε τοπικό επίπεδο από μια επίλεκτη εξειδικευμένη ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, καθηγητής κ. Γ. Τούντας δήλωσε: «Πραγματοποίησε την 1η Συνεδρίαση της η νέα επιστημονική επιτροπή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω. Η επιτροπή αυτή στην οποία συμμετέχουν στελέχη μέλη – δήμοι του δικτύου, έχει την ευθύνη για τον προγραμματισμό των επιστημονικών εκδηλώσεων του δικτύου, την επιστημονική κατάρτιση των στελεχών και την επιστημονική στήριξη κάθε πρωτοβουλίας του δικτύου που αποσκοπεί στην προστασία και προαγωγή της υγείας του τοπικού πληθυσμού».

Τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου αρχικά ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα των Υγιών Πόλεων, τα κριτήρια του ΠΟΥ, τις γενικές στρατηγικές του ΠΟΥ, τις πολιτικές του ΠΟΥ για την 6η Φάση και τον 5ετή στρατηγικό σχεδιασμό του Δικτύου.

Διευκρινίστηκαν τα καθήκοντα, οι αρμοδιότητες, ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας και δημιουργήθηκαν θεματικές ομάδες εργασίες σχετικά με το σχεδιασμό πολιτικής των Δήμων στους τομείς  της Ψυχικής Υγείας, της ενεργούς ζωής και της φυσικής άσκησης των πολιτών.

Τα στελέχη του Επιστημονικού Συμβουλίου έκαναν προτάσεις για επί μέρους θέματα στον ετήσιο προγραμματισμό των επιστημονικών δραστηριοτήτων του Δικτύου σε τομείς όπως το κάπνισμα, η διατροφή, η άσκηση.

Στη συνεδρίαση ήταν προσκεκλημένα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ τα οποία ενημερώθηκαν για την ανάπτυξη των ΚΕΠ Υγείας από τον γενικό διευθυντή του Δικτύου Σ. Παπασπυρόπουλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet