Πρόσκληση Βλ. Σιώμου προς εθελοντές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολ. Προστασίας
Αυτοδιοίκηση

Πρόσκληση Βλ. Σιώμου προς εθελοντές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολ. Προστασίας

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Άμυνας ή Προστασίας , η οποία καθιερώθηκε το 1990 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Άμυνας (ICDO) και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την 1η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία τέθηκε σε εφαρμογή το καταστατικό του ICDO το 1972, κάθε άλλο παρά συμβολική είναι. Είναι η υπενθύμιση ενός σημαντικού για τις κοινωνίες μας θεσμού. Και αυτό γιατί έχει πια γίνει κατανοητό και αποδεκτό από όλους ότι η Πολιτική Προστασία είναι θεσμός με ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στις μέρες μας, δεδομένου ότι οι σύγχρονες κοινωνίες ολοένα και περισσότερο εκτίθενται σε κάθε είδους κινδύνους -φυσικούς και τεχνολογικούς- λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.

Στην εξέλιξή του και στην πορεία του ο θεσμός της Πολιτικής Προστασίας δεν συνδέεται πια μόνον με την καταστολή, αλλά λειτουργεί πολύ περισσότερο στην πρόληψη κινδύνων. Με άλλα λόγια, η Πολιτική Προστασία αποτελεί τον θεσμό συνένωσης των δυνάμεων όλων των πολιτών έναντι φυσικών και ανθρωπογενών απειλών ή κινδύνων, που μπορούν να διαταράξουν σε καιρό ειρήνης την κοινωνική λειτουργία.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΠΑΠ συμμετέχει ενεργά σε όλους του τομείς της Πολιτικής Προστασίας με σωστό σχεδιασμό, έγκαιρη πρόληψη, πλήρη ετοιμότητα, αποτελεσματική αντιμετώπιση, όταν και όποτε απαιτηθεί. Ειδικά στην τωρινή συγκυρία που η χώρα μας περνά μια βαθιά οικονομική κρίση, επιβάλλεται η πλατιά συμμετοχή όλων μας στην κοινή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της Πολιτικής Προστασίας, με στόχο να καταφέρουμε να αποτελέσει την «ομπρέλα» για την προστασία του περιβάλλοντος, του αστικού και περιαστικού πρασίνου, των δασών και άρα της ποιότητας ζωής του πολίτη και της διαφύλαξης των αγαθών, υλικών και πλουτοπαραγωγικών πηγών, εγκαταστάσεων και μνημείων της χώρας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των όποιων δυσμενών επιπτώσεων. Παράλληλα, επεκτείνει τις προσπάθειές του και σε άλλους τομείς, όπως ο κοινωνικός και ο επιμορφωτικός.

Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες να γίνουν εθελοντές του ΣΠΑΠ, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας γενικότερα, με στόχο να γινόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότεροι στην προσπάθεια για πρόληψη, καταστολή, διαφύλαξη του περιβάλλοντος, των πόλεων, των αγαθών μας. Αλλά κυρίως για να δώσουμε το παράδειγμα στους νεότερους, αφ΄ ενός διδάσκοντάς τους πώς θα προστατεύονται οι ίδιοι και πώς θα προστατεύουν το περιβάλλον από φυσικές ή άλλες καταστροφές και αφ΄ ετέρου παραδίδοντας τους ένα καλύτερο κόσμο από αυτόν που εμείς παραλάβαμε”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet