Συνέντευξη Τύπου ΚΕΔΕ – Αντικαρκινικής Εταιρείας για πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών
Αυτοδιοίκηση

Συνέντευξη Τύπου ΚΕΔΕ – Αντικαρκινικής Εταιρείας για πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 13:45, στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8) για το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των πολιτών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο εντάσσονται αρχικά δεκαεπτά (17) δήμοι της χώρας, προβλέπεται η διάθεση κινητής μονάδας μαστογράφου, η οποία υποστηρίζεται από εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και περιοδεύει σε δήμους της χώρας, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που για οικονομικούς ή γεωγραφικούς λόγους, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση.

Βασικός στόχος του προγράμματος εκτός από την παροχή δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου είναι και η ενημέρωση, αλλά και η διανομή ενημερωτικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet