Αντίθετη στην εκποίηση των ΧΕΥ η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας
Αυτοδιοίκηση

Αντίθετη στην εκποίηση των ΧΕΥ η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας

Την αντίθεσή της στην εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των ΧΕΥ εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας και καλεί τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων να εμποδίσουν την οικοδόμηση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και οποιουδήποτε άλλου ΧΕΥ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των Χώρων Εγκατάστασης Υποδομών (ΧΕΥ), που βρίσκονται παραπλεύρως της Αττικής Οδού και την αλλαγή της χρήσης τους.

Οι ΧΕΥ απαλλοτριώθηκαν από το ελληνικό δημόσιο, με σκοπό τη δημιουργία χώρων υποδομών (κυρίως υπόγειων χώρων στάθμευσης) για την εξυπηρέτηση των πολιτών που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό, τον προαστιακό, τον ΗΣΑΠ και το ΜΕΤΡΟ.

Με τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ οι χώροι αυτοί πέρασαν στην ιδιοκτησία του. Το ΤΑΙΠΕΔ πούλησε τον πρώτο ΧΕΥ δίπλα στον σταθμό «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ» του ΗΣΑΠ, έκτασης 5,8 στρεμμάτων, έναντι μόλις 1,8 εκατ. ευρώ,  ενώ προτίθεται να εκποιήσει και τους υπόλοιπους ΧΕΥ που βρίσκονται στη Λ. Κύμης, στη Λ. Κηφισίας και στη Λ. Δουκίσσης Πλακεντίας.

Πριν από την πώληση του ΧΕΥ «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ», προηγήθηκε η σκανδαλώδης υπουργική απόφαση του κ. Ταγαρά (υπουργού της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) στις 23.12.2015 (δύο μέρες πριν τις εκλογές), με την οποία δόθηκαν όροι δόμησης και χρήσης γης, διαφορετικοί από εκείνους που υπήρχαν στους όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Η υπεραξία που καρπώνεται ο μειοδότης του ανωτέρου διαγωνισμού και ιδιοκτήτης πλέον του οικοπέδου είναι φανερή και η υπουργική απόφαση σκανδαλώδης.

Η Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις της με όλους εκείνους που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, την προστασία του δημόσιου χώρου και τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, ενάντια στα διαπλεκόμενα εργολαβικά συμφέροντα.

Η Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων να ενεργήσουν με γνώμονα τα παραπάνω και να εμποδίσουν, με κάθε τρόπο την οικοδόμηση του ΧΕΥ «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ» και όποιου άλλου ΧΕΥ, με σκανδαλώδεις όρους, διαφορετικούς από εκείνους της αρχικής απαλλοτρίωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet