Συνάντηση Γ. Πατούλη – Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Γ. Πατούλη – Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, είχε συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη και τον εμπειρογνώμονα επί των πολιτιστικών θεμάτων, πρεσβευτή του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρη Τζανάκη, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας στις 20 Μαΐου, μία πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και της ΚΕΔΕ που στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και επισήμανε την ανάγκη να προβληθούν οι σχετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του εορτασμού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας ότι αποτελεί καθήκον για όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια που αναδεικνύει, όπως ανέφερε, την ανεκτίμητη προσφορά του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Πλευράκης όσο και ο κ. Τζανάκης επισήμαναν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι είναι δεδομένη η στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών σε δράσεις που έχουν στόχο την προβολή του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι κοινών δράσεων με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και συζητήθηκαν ζητήματα αδελφοποιήσεων και δημιουργίας διεθνών δικτύων πολιτισμού.

Σε δηλώσεις τους ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για τις δράσεις που θα γίνουν με αφορμή την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας στις 20 Μαΐου, μία κορυφαία πρωτοβουλία που η ΚΕΔΕ αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, καθώς είναι χρέος μας να συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, στη διάδοση των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet