Κάλεσμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες καλεί εργαζόμενους και σωματεία το Παράρτημα Βορείου Τομέα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής σε μία κίνηση αλληλεγγύης προς τους ξεριζωμένους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους

To Παράρτημα Βορείου Τομέα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συγκεντρώσουν άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης (φαγητό μακράς διαρκείας, νερό, βρεφικά είδη, πάνες, φάρμακα).

Το έγκλημα διαρκείας των ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στη Μέση Ανατολή, οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, η φτώχεια, οι βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Κάτω από τραγικές συνθήκες, παλεύοντας με τον θάνατο, φτάνουν στη χώρα μας. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της Ε.Ε. τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη, σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

Είναι θέμα ανθρωπιάς να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους συγκεντρώνοντας άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet