Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών στην Καβάλα
Αυτοδιοίκηση

Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών στην Καβάλα

Η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή Ισότητας διοργανώνουν το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη» την Παρασκευή 1η και το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στην Καβάλα.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ενώ χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η ευρωβουλευτής – μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Παυλίδης, η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, ο πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Το συνέδριο φιλοδοξεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, να καλύψει ένα κενό στην καταγραφή, αποτύπωση και συζήτηση της θεσμικής θέσης της αιρετής γυναίκας, μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να διαδραματίσει.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων, ως οδηγός εδραίωσης των έμφυλων πολιτικών, θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης των εργασιών του διήμερου συνεδρίου.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, στις 18:00, ενώ στις 20:00 θα γίνει η τελετή υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων από τους εκπροσώπους των δήμων.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet