Παρέμβαση Π. Κουρουμπλή ζητεί η ΚΕΔΕ για άρθρα του ν/σ για το προσφυγικό
Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση Π. Κουρουμπλή ζητεί η ΚΕΔΕ για άρθρα του ν/σ για το προσφυγικό

Mε επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή άρθρα του υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Αρχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής».

Συγκεκριμένα ζητεί από τον υπουργό να δει με «ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα πριν το νομοσχέδιο εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής». Οι επισημάνσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ αφορούν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου στα οποία απαιτείται επιπλέον επεξεργασία.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω σημεία:

Με τα άρθρα 5 και 13 προβλέπεται η στελέχωση των υπηρεσιών Ασύλου και Υποδοχής και Ταυτοποίησης με προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητες που της έχουν παραχωρηθεί χωρίς το προσωπικό όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Με το άρθρο 6 προβλέπεται η στέγαση της «Αρχής των Προσφυγών» σε κτήρια του Δημοσίου, φορέων του Δημοσίου ή των ΟΤΑ με παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα.

Με το άρθρο 18 προβλέπεται με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δυνατότητα κατανομής χρηματικών ποσών σε Υπουργεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΝΠΔΔ και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διαχείριση των θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής, την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που απορρέουν από την είσοδο και υποδοχή πολιτών τρίτων χωρών χωρίς να αναγράφεται ότι η κατανομή αυτή, προφανώς θα πρέπει να είναι ανάλογη με την προσφορά του κάθε φορέα που διαχειρίζεται το θέμα.

Δείτε την επιστολή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet