Κάλεσμα Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για συμμετοχή στην απεργία της 7ης Απριλίου
Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για συμμετοχή στην απεργία της 7ης Απριλίου

Κάλεσμα να συμμετάσχουν στην απεργία και της κινητοποιήσεις της 7ης Απριλίου ενάντια στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοίκησης του Συνδικάτου:

Όλοι στην απεργία στις 7 του Απρίλη. Όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Συνάδελφε συναδέλφισσα

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τους μακελάρηδες των λαών ολοκληρώνουν τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στις ανατροπές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, στο φορολογικό, στα κόκκινα δάνεια κ.λπ. Στόχος τους για ακόμα μια φορά είναι η λεηλασία των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Για εμάς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Δεν πρέπει και δεν θα δώσουμε καμιά ανοχή στο παρά πέρα ξεχαρβάλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, του εισοδήματός μας και της ζωής μας γενικότερα. Να μην αφήσουμε να περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει μέτρα καταστολής με πρόσχημα τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Τέτοιες ενέργειες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να βάλουν τον λαό μέσα στο καβούκι του, στον γύψο, προκειμένου να περάσουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική τους αναίμακτα.

Το προηγούμενο διάστημα με τις κινητοποιήσεις μας, με τη δράση μας καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε, τώρα ήρθε η στιγμή να χαλάσουμε και τις αποφάσεις τους. Από τη συμμετοχή μας, την οργάνωση μας θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Κανένας δεν μπορεί να μείνει απαθής στη νέα λεηλασία που μας ετοιμάζουν.

Σήμερα επιβάλλεται οι εργαζόμενοι, αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να ανοίξουν μέτωπο κατά της πολιτικής της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου που το μόνο που υπηρετούν είναι η πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Την Πέμπτη 7 του Απρίλη απεργούμε για όλα!!!

Απεργούμε γιατί θέλουμε ένα κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δημόσιο, καθολικό που θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες όλου του λαού, που δεν θα παζαρεύει τη ζωή μας ανάλογα με τις ανάγκες των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Απεργούμε για να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση τη στιγμή που θα βγούμε από την παραγωγή.

Απεργούμε γιατί αν αφήσουμε να περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα θα ακολουθήσουν και άλλα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, αλλά και οι ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε να κλέψουν για ακόμα μια φορά το εισόδημά μας μέσα από τις αλλαγές στο φορολογικό.

Απεργούμε γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο να πεθαίνουν τα προσφυγόπουλα στις σκηνές της ντροπής και στα χαρτόκουτα. Τώρα να φτιαχτούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας και να τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να πάνε στους προορισμούς τους.

Απεργούμε γιατί απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί από το Αιγαίο. Αυτοί οι οργανισμοί ευθύνονται για τους πολέμους, τη φτώχεια και τη δυστυχία την ίδια στιγμή που φροντίζουν να εξασφαλίζουν αμύθητα πλούτη για τους μεγαλοβιομηχάνους και τους εφοπλιστές.  

Καμιά εμπιστοσύνη και στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ που το μόνο που κάνουν είναι να εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις, αλλά και αυτές τις υπονομεύουν μην κάνοντας τίποτα για την οργάνωση τους και για την επιτυχία τους. Καμιά εμπιστοσύνη στις συγκεκριμένες πλειοψηφίες που όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τις αντεργατικές ανατροπές στη κοινωνική ασφάλιση των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προς χάριν της ανταγωνιστικότητας.

Καλούμε τα σωματεία, αλλά και τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας, να την κάνουν υπόθεσή τους. Από σήμερα και μέσα από μαζικές διαδικασίες Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις ανά χώρο δουλειάς να πάρουν μέτρα για την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας. Ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε και για την επιτυχία της 48ώρης με το που η συγκυβέρνηση καταθέσει στη βουλή το νόμο λαιμητόμο.

Όλοι στην απεργία στις 7 του Απρίλη. Όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Η διοίκηση του Συνδικάτου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet