ΣΠΑΠ: Άμεση αντίδραση Γ. Μπαλάφα για τη χρηματοδότηση των Συνδέσμων
Αυτοδιοίκηση

ΣΠΑΠ: Άμεση αντίδραση Γ. Μπαλάφα για τη χρηματοδότηση των Συνδέσμων

Την αναγνώριση του άμεσου τρόπου με τον οποίο ενήργησε ο υφυπουργός Εσωτερικών στο αίτημα των Συνδέσμων για την Προστασία των Ορεινών Όγκων της Αττικής για επίσπευση της διαδικασίας χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ, για να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα πυροπροστασίας, λόγω της αντιπυρικής περιόδου, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού.

Όπως τονίζεται, οι αντιπρόσωποι των Συνδέσμων έθεσαν και στον κ. Γιάννη Μπαλάφα την αναγκαιότητα για επίσπευση της διαδικασίας δεδομένου «ότι βρισκόμαστε ήδη στην κρίσιμη αντιπυρική περίοδο με υπαρκτό τον κίνδυνο καταστροφών των τελευταίων δασικών εκτάσεων (της Πάρνηθας,  του Υμηττού, της Πεντέλης, του Αιγάλεω και του Ποικίλου όρους) από το γεγονός ότι δεν έχουν δρομολογηθεί οι ετήσιες ενέργειες πρόληψης δασικών πυρκαγιών».

Ο υφυπουργός, «αναγνωρίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος, ενήργησε άμεσα υπογράφοντας την απόφαση για χορήγηση των χρημάτων, προκειμένου να υλοποιήσουν οι Σύνδεσμοι τις δράσεις που εκτελούν εδώ και 17 χρόνια» τονίζεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η οριστική επίλυση του θέματος θα γίνει με σχετική τροπολογία που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου («Πράσινο φως» στις πιστώσεις για Συνδέσμους Προστασίας Ορεινών Όγκων).

Σε δήλωσή του σχετικά με τη συνάντηση, o πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, τόνισε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα για την κατανόηση του προβλήματος, καθώς και την άμεση προώθηση της επίλυσής του σε ό,τι αφορά τη δική του συμμετοχή. Ευχαριστούμε επίσης και τον υπουργό κ. Κουρουμπλή, αλλά και τους γενικό γραμματέα Εσωτερικών κ. Πουλάκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet