Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών

Θέματα όπως ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μεταναστευτικό, οι σχέσεις κεντρικής διοίκησης και  Αυτοδιοίκησης, καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ της Γερμανικής και Ελληνικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με τη  γερμανική αντιπροσωπεία βουλευτών από όλες τις παρατάξεις του Γερμανικού Κοινοβουλίου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

«Στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Εργαζόμαστε για την κοινωνική συνοχή και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό των προβλημάτων στις τοπικές κοινωνίες. Στόχος μας είναι η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει τη δύναμη και τον ρόλο που έχουν οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Γ. Πατούλης, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε στη συνεργασία των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε πεπεισμένοι πως μόνο μέσα από συμπράξεις είναι εφικτή η θωράκιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βασικό στόχο το όφελος των τοπικών κοινωνιών. Αυτό αλλώστε αποδείχθηκε περίτρανα και με την περίπτωση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, όπου η ελληνική αυτοδιοίκηση συνέβαλε ουσιαστικά και αποτελεσματικά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνεργασία της ΚΕΔΕ με τη γερμανική αυτοδιοίκηση μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με την οποία μάλιστα οργανώνεται και συνέδριο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι βουλευτές της αντιπροσωπείας εκδήλωσαν ενδιαφέρον σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, ενώ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμβάλλουν ως προς την ουσιαστικότερη συνεργασία με τη γερμανική τοπική αυτοδιοίκηση.

Επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας ήταν η κα Annette Groth (Die Linke), πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνογερμανικής Φιλίας, ενώ στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι βουλευτές Bernhard Schulte-Drueggelte (CDU/CSU), Kai Gehring (Alliance 90/The Greens), Elke Ferner (SPD), Annette Sawade (SPD), Christian Haase (CDU/CSU) και Juergen Klimke (CDU/CSU).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet