Ηλεκτρονική πλατφόρμα του Safe Water Sports υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Ηλεκτρονική πλατφόρμα του Safe Water Sports υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Την έναρξη της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports επισφράγισαν σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης και ο Δρ. Π. Πασχαλάκης, πρόεδρος του Safe Water Sports, παρουσιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Safe Water Sports για την ασφάλεια των πολιτών στην θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο γ.γ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και πρόεδρος της ΟΚΕ, Γ. Βερνίκος και ο υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Π. Παρασκευάς.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί πρωτοβουλία η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, και αποσκοπεί στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις ελληνικές παραλίες. Ταυτόχρονα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα και συμβάλλει στην προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.

Στην ομιλία του ο κ. Γ. Πατούλης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εφαρμογή πολύ «πρωτοποριακή πρωτοβουλία» και συνεχάρη το Safe Water Sports και το Λιμενικό Σώμα για τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας ότι, αν αξιοποιηθεί ουσιαστικά από τους αρμόδιους φορείς της χώρας μας, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του βασικού εθνικού μας προϊόντος, που είναι ο τουρισμός μας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μερικά από τα ποιοτικά στοιχεία του τουριστικού μας προϊόντος είναι:

  • Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τουριστών μας, που χρησιμοποιούν μια σειρά από υπηρεσίες αναψυχής και διασκέδασης.
  • Η παροχή έγκυρων και επικαιροποιημένων πληροφοριών για τις παραλίες μας.
  • Η δυνατότητα των πολιτών να έχουν, μέσα από το κινητό τους, πρόσβαση σε εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητά τους στις παρερχόμενες υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα εξήγησε τους λόγους που η ΚΕΔΕ αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ως ΚΕΔΕ πιστεύουμε πραγματικά ότι πρέπει καταρχήν να ενθαρρύνουμε και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες ιδιωτών, που δεν εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση. Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε προσπάθειες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό».

Επίσης, σημείωσε ότι η συμβολή των Δήμων θα κινηθεί σε δυο βασικούς άξονες:

  • Συμβολή στον εμπλουτισμό της πλατφόρμας με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Διάδοση των υπηρεσιών της πλατφόρμας στους δημότες και στους τουρίστες.

Επιπρόσθετα, επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν ότι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ ή και σε δραστηριότητες με σκάφη, αλλά και ότι ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα με περισσότερους από 5.000 θανάτους ετησίως, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε εκατομμύρια τουρίστες.

Παρουσιάζοντας την πλατφόρμα, ο πρόεδρος του Safe Water Sports, Π. Πασχαλάκης, έκανε λόγο για ένα «γιγαντιαίο εγχείρημα» στην προσπάθεια καταγραφής των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ και κωδικοποίησης των κανόνων ασφαλείας. Επικαλούμενος τα στατιστικά ευρωπαϊκά στοιχεία που φέρουν τη χώρα μας σε πολύ κακή θέση στο επίπεδο πρόληψης των ατυχημάτων, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της πλατφόρμας, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του μηνύματος ασφάλειας αλλά και της δυνατότητας πρόσβασης σε πολύτιμες υπηρεσίες.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε την εικόνας μιας χώρας σύγχρονης, οργανωμένης που καινοτομεί και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε και τη συνεργασία των Δήμων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλάκης.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βερνίκος τόνισε ότι ο ΣΕΤΕ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόσθεσε ότι, με την αξιοποίηση της εφαρμογής, η Ελλάδα αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού της προϊόντος.

Ο κ. Παρασκευάς χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εφαρμογή ιδιαίτερα χρήσιμη και επεσήμανε ότι η συνεργασία με το Safe Water Sports θα συνεχιστεί, με κοινό στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να βρίσκονται ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες, αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet