Χαιρετισμός πρόεδρου ΚΕΔΕ στο 6ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Αυτοδιοίκηση

Χαιρετισμός πρόεδρου ΚΕΔΕ στο 6ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Τη σημαντική συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στην εθνική προσπάθεια για ανάταξη υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας το 6ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSR in Greece με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης περιέγραψε τα οφέλη από την αδελφοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ελληνική Εταιρεία της Νέας Υόρκης, μέσω σχετικού συμφώνου συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι «τέθηκε ένα καινοτόμο λειτουργικό πλαίσιο με στόχο την ένωση των μεγάλων δυνάμεων της Ομογένειας».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ένας από τους στόχους της αδελφοποίησης είναι η στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. «Στο Ιατρείο έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση», σημείωσε.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου προβλήθηκε video με τη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, αποτέλεσμα της συμμαχίας μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ «Αποστολή» και τη σημαντική συνεισφορά του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε όλη τη χώρα.

Επίσης μέσω της αδελφοποίησης επετεύχθη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

  • Η προαγωγή της Υγείας των κατοίκων στις παραμεθόριες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει.
  • Η παροχή περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες. Πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη και έμειναν χωρίς περίθαλψη.
  • Η δυνατότητα των νέων γιατρών για εξειδίκευση και προαγωγή της περαιτέρω εκπαίδευσής τους στην Αμερική.
  • Η εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών για Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία της χώρας.
  • Η δυνατότητα Ελλήνων Γιατρών της Ομογένειας για εθελοντική συμμετοχή στα Κοινωνικά Ιατρεία της χώρας.
  • Η ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων Ελληνισμού με τη συνεργασία και άλλων φορέων της Ομογένειας.

Ο κ. Πατούλης, στην ομιλία του, έκανε επίσης λόγο για «αμφίδρομη υπερατλαντική σχέση αλληλοϋποστήριξης και αγαστής συνεργασίας» και εστίασε στο γεγονός ότι, μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας παρέχεται στήριξη των Ελλήνων γιατρών που μεταβαίνουν στην Αμερική είτε για να εκπαιδευτούν είτε για να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, καθώς στην Ελλάδα, όπως σημείωσε, είναι αδύνατον να επιβιώσουν.

Επιπρόσθετα, επικαλούμενος τη «δραματική υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας με τραγικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας του ελληνικού λαού» εξαιτίας των μνημονίων και της κρίσης υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ομογενειακό όργανο παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων είτε αυτά αφορούν στην οικονομία, στην πολιτική ή οπουδήποτε αλλού.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ομογένειας και του ελληνικού λαού δίνει προοπτική και ελπίδα  για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet